Codurile penale, modificate prin ordonanță de urgență. Liviu Dragnea a explicat de ce se grăbește

DE Alexandru Pop | Actualizat: 10.12.2018 - 20:15
PSD se grăbește cu codurile penale. Foto Inquam Photos

Comitetul Executiv (CEX) al PSD a decis luni în unanimitate ca Guvernul să modifice prin ordonanță de urgență prevederile declarate constituționale de către CCR în codurile penale.

SHARE

UPDATE: Liderul PSD Liviu Dragnea a justificat propunerea de OUG prin faptul că unii colegi au prezentat argumente că se lungește foarte mult procesul legislativ și de contestare la CCR a acestor acte normative. Colegii noştri au motivat că este o istorie care nu se mai termină. Şi am zis, pe articolele declarate constituţionale n-am vedea de ce să nu se dea OUG”, a declarat acesta la finalul CExN al PSD.

Și ministrul Justiției, Tudorel Toader, a afirmat că va începe analiza codurilor pentru a vedea ce articole pot fi adoptate prin OUG, dar a refuzat să dea un termen-limită pentru decizie. Toader a refuzat să spună și care este motivul grabei și dacă în ordonanța de urgență vor fi preluate și articolele din proiectul comisiei Iordache care nu au fost atacate la CCR.

_______________________________________

„A fost o astfel de discuție, în unanimitate s-a hotărât ca articolele declarate constituționale să vedem oportunitatea de a fi promovate prin ordonanță de urgență”, a declarat Viorica Dăncilă la finalul ședinței CEX.

Citește și Modificările nocive din Codul penal, operate de PSD-ALDE, au trecut de CCR

Premierul a precizat că vor lua această măsură pentru a limita timpul de intrare în vigoare a noilor reglementări. „Am văzut că foarte multe legi au durat mult, au fost constestate, trimise la CCR, în ce privește aplicarea acestor legi termenul a fost mult depășit. Modificări vor fi la Codul Penal și Codul de Procedură Penală. Am hotărât ca ceea ce s-a declarat Constitutțional să avem și această posibilitate de a da OUG. Am avut o primă discuție, nu am făcut o discuție detaliată. Acum în cadrul CEX la propunerea unuia dintre colegi, în unanimitate, s-a decis ca articolele declarate constituționale să fie date prinOUG. Nu am vorbit de termen, nu pot să vă spun când”, a mai adăugat Viorica Dăncilă.

Citește și Efectele noului Cod de Procedură Penală: infractorii scapă, restul suntem victime

În ceea ce priveşte articolele declarate neconstituţionale, Viorica Dăncilă a arătat că acestea „vor veni din nou în Parlament”.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -