Căutată de Poliție să fie încarcerată în dosarul „Ferma Băneasa”, Nela Ignatenko scrie pe Facebook

DE Petru Zoltan | Actualizat: 18.12.2020 - 12:53
Nela Ignatenko/FOTO: facebook.com

Nela Ignatenko, fostă Păvăloiu, postează citate motivaționale pe facebook în timp ce Poliția Română a dat-o în urmărire națională. Femeia a fost condamnată la cinci ani de închisoare pentru spălare de bani și abuz în serviciu în dosarul „Ferma Băneasa”.

SHARE

În același dosar a mai fost condamnat și Paul Al României (72 de ani) la o pedeapsă de trei ani și patru luni cu închsioare, dar și acesta a dispărut fără urmă. Pe numele celor doi urmează să fie emise mandate de arestare europeană.

În 18 mai 2016, Remus Truică, Paul Philippe al României, Dan Andronic, precum şi oamenii de afaceri Tal Silberstein, Benyamin Steinmetz şi Moshe Agavi au fost trimişi în judecată de DNA în dosarul privind retrocedarea ilegală a Fermei Regale Băneasa şi a pădurii Snagov. Valoarea prejudiciului a fost estimată la 145 milioane euro.

Afaceristul Remus Truică, condamnat în același dosar la 7 ani de închisoare, se află deja în custodia poliției. Dan Andronic, patronul ziarului Evenimentul Zilei, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

Ce a făcut Nela Ignatenko?

Procurorii au acuzat-o pe Nela Ignatenko că s-a implicat activ în demersul făcut de Paul Al României pentru a intra ilegal în posesia unui teren de 46,78 ha de teren forestier aflat pe terenul fostei Ferme Băneasa. Nela Ignatenko a făcut o înțelege cu Paul Al României în urma căruia i-a promis că, prin influența avută la nivelul funcționarilor publici cu atribuții în retrocedarea pădurii Snagov, îi poate determina să acționeze conform intereselor acestuia.

Pentru implicarea sa în afacerea ilegală, Nela Ignatenko a fost condamnată la cinci ani de închisoare cu executare.

„La data de 17.12.2020 Curtea de Apel Brasov a emis mandatul de executare a pedepsei inchisorii cu nr. 442019, impotriva numitei Ignatenko Nela, 56 ani, fiind condamnata la 5 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunilor de spalare a banilor si abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru altul un folos necuvenit, cu consecinte deosebit de grave”, anunță Poliția Română pe site-ul persoanelor urmărite la nivel național.

Dar Nela Ignatenko este pe Facebook. Activă. Vineri dimineață, pe 18 decembrie, în jurul orei 10.00, a postat mesajul „Dacă Dumnezeu este cu tine, nu contează câți sunt împotriva ta. Omul, Mintea & Sufletul. Amin!".

Joi spre vineri la miezul nopții, aceasta a distribuit un mesaj al lui Ioan Danci: „Doamne, în câte ipostaze l-am întâlnit zilele acestea pe Hristos! L-am întâlnit în zâmbetul acelui om bolnav și sărac la care i-am întins un pachet cu alimente! L-am întâlnit în țopăiala aceea minunată a copilului acela care a deschis sacoșa si a văzut dulciurile! L-am întâlnit în fericirea din ochii acelei bătrâne înlăcrimate, care ii tremura mânuțele ei pe punga cu pachete! L-am întâlnit în tanti aceea din fața magazinului care a văzut ca nu am o monedă să i-au un cărucior și mi-a întins moneda ei! L-am întâlnit în voluntarii mei care au pregătit pachetele și le-au împărțit cu atâta bucurie și responsabilitate, cum rar am mai întâlnit! L-am întâlnit în fiecare din dumneavoastră care ați trimis un pachețel sau un bănuț pentru acești oameni foarte săraci.. Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți cei implicați și să vă răsplătească veșnic!„

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te