Cătălin Blebea, membru în Consiliul de administrație al TVR, trimis în judecată de DIICOT

DE Adelina Sahlean | 12.11.2019 - 10:41

Fostul director adjunct al Realitatea Media şi fost director al Global Video Media, Cătălin Blebea, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru un prejudiciu de peste 2,6 milioane de euro, potrivit rechizitoriului din dosarul Realitatea Media.

SHARE

Alături de Blebea au fost deferiţi Justiţiei şi Ion Ifteni, omul lui SOV, fost preşedinte al CA al Global Video Media şi partenera acestuia, Lia Licănescu, fost consilier personal al primarului Adriean Videanu şi director de cabinet la cancelaria preşedintelui României, Traian Băsescu, până în 2011. Ion Ifteni este cunoscut drept unul dintre denunţătorii fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, potrivit G4media.

Blebea şi Ifteni au fost trimişi în judecată pentru evaziune fiscală de peste 800 de mii de euro şi riscă între 7 şi 13 ani de puşcărie. Ifteni şi Licănescu sunt acuzaţi şi de spălare de bani. Cătălin Blebea şi Ion Ifteni au fost anchetaţi şi pentru constituire de grup infracţional organizat şi delapidarea patrimoniului Realităţii Media şi al firmei Global Video Media cu alte 1,6 milioane de euro, dar aceste fapte s-au prescris.

Chiar dacă au scăpat de răspunderea penală pentru grup infracţional organizat şi delapidare, Blebea şi Ifteni ar putea răspunde în civil pentru plata prejudiciului întrucât latura civilă nu se prescrie. De altfel, procurorii DIICOT le-au pus sechestru pe avere până la concurenţa sumei de peste 2,6 milioane de euro.

„Deşi serviciile care au format obiectul celor 19 contracte, fie nu au fost prestate de persoanele juridice menţionate în facturile fiscale ca persoane juridice prestatoare (cazul documentaţiilor întocmite în realitate de persoana juridică Radiomobil Design SRL), fie nu au fost prestate în fapt (cazul licenţelor de emisie şi autorizaţiilor tehnice de funcţionare), inculpatul Blebea Cătălin, instigat de inculpatul Ifteni Ion, a semnat documentele în baza cărora au fost efectuate plăţile către aceste societăţi”, se arată în rechizitoriul DIICOT.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -