Avocatul Alex Murdaugh își va petrece restul vieții în închisoare, pentru că și-a ucis soția și fiul

DE Florin Budescu | Actualizat: 07.03.2023 - 09:38
Avocatul Alex Murdaugh își va petrece restul vieții în închisoare, pentru că și-a ucis soția și fiul - Foto: Profimedia Images

Alex Murdaugh a fost condamnat la închisoare pe viață, fără posibilitatea de eliberare condiționată, pentru uciderea soției și fiului său. E un alt capitol din decăderea avocatului a cărui dinastie a avut o respectabilitate semnificativă, timp de decenii.

SHARE

Judecătorul Clifton Newman, înainte de a pronunța două condamnări consecutive pe viață, i-a amintit lui Murdaugh decăderea sa uimitoare, spunând că trebuie să fie scos din sala de judecată un portret al bunicului său, pentru a se asigura un proces echitabil.

Alex Murdaugh, condamnat la închisoare pe viaţă

Apărarea sa, care includea mărturia lui Murdaugh, a fost necredibilă, nu credibilă, l-a avertizat judecătorul pe fostul avocat. „Poți să te convingi de asta, dar evident că ai incapacitatea de a convinge pe altcineva”, a spus Newman.

Soția lui Murdaugh, Maggie, și fiul lui, Paul, au fost găsiți împușcați mortal, pe proprietatea familiei, Islandton, pe 7 iunie 2021.

Alex Murdaugh, care a luat cuvântul săptămâna trecută, în propria apărare, a afirmat că nu i-a ucis și a găsit cadavrele. după ce s-a întors dintr-o scurtă vizită la mama lui bolnavă, în acea noapte.

Citeşte şi: Un american a fost ucis de amoeba care mănâncă creierul. Și-a clătit nasul cu apă de la robinet

Judecătorul Newman l-a întrebat când va termina cu rețeaua de înșelăciun:

„Știu că trebuia să-i vezi pe Paul și pe Maggie, în timpul nopții, când încercai să te culci. Sunt sigur că vin să te viziteze”, i-a spus judecătorul lui Alex Murdaugh, ironic, la un moment dat, în sala de judecată din Comitatul Colleton.

"În fiecare noapte", a răspuns Murdaugh. Avocații lui au spus că intenționează să facă apel la sentință, în termen de 10 zile.

Citeşte şi: Un sătmărean, ucis cu barosul de 2 criminali pentru o butelie și niște cârnați. Relatarea ucigașilor

Avocatul apărării, Dick Harpootlian, a apărat decizia de a-l lăsa pe Murdaugh să depună mărturie, spunând că credibilitatea lui este pusă sub semnul întrebării, din cauza presupuselor sale infracţiuni financiare.

„Odată ce au primit informațiile despre personaj – că „este un hoț, este un mincinos”, atunci acest juriu a trebuit să creadă că este o ființă umană respingătoare și că nu trebuie să fie crezut”, a spus Harpootlian reporterilor, după pronunțare. Murdaugh, a adăugat el, a vrut întotdeauna să ia cuvântul.

Harpootlian a declarat pentru CNN că clientul său nu este mulțumit de verdict, dar se aștepta. Avocatul a spus că este „inexplicabil că își va executa fiul și soția în acest mod, în mintea mea”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te