Avocat din Giurgiu care a tăiat un tânăr cu o macetă, condamnat la aproape 8 ani de închisoare

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 30.03.2022 - 20:33
Avocat din Giurgiu care a tăiat un tânăr cu o macetă, condamnat la aproape 8 ani de închisoare. / Foto: monitoruljustitiei.ro

Marian Nichita, un avocat din Giurgiu care a rănit un tânăr cu o macetă, a fost condamnat definitiv la 7 ani și 10 luni de închisoare pentru tentativă de omor.

SHARE

Un avocat din Giurgiu a fost condamnat definitiv miercuri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 7 ani şi 10 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi ameninţare, el fiind acuzat că în aprilie 2020 a rănit un tânăr cu o macetă.

Instanţa supremă a respins apelul avocatului şi a menţinut sentinţa aplicată de Curtea de Apel Bucureşti (instanţa de fond) în 2021.

Potrivit deciziei instanţei de fond, avocatul Marian Nichita a primit 5 ani şi 6 luni închisoare pentru tentativă de omor, 3 luni pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, 4 luni închisoare pentru ameninţare, pedepse contopite cu altă condamnare anterioară de 2 ani, în final el având de executat 7 ani şi 10 luni închisoare.

În plus, judecătorii au confiscat cuţitul cu dimensiunea totală de 38 cm, din care lamă 24 cm, folosit de Marian Nichita.

Citește și: Doi tineri au fugit de războiul declanșat de Rusia în Ucraina și s-au căsătorit în Conceşti

Avocatul recidivist Marian Nichita trebuie să plătească și daune de 13.000 de euro

La aplicarea acestei pedepse, judecătorii au ţinut cont şi de faptul că avocatul Marian Nichita era recidivist.

De asemenea, avocatul trebuie să plătească familiei părţii vătămate daune de 13.000 de euro.

Incidentul a avut loc în luna aprilie 2020, în centrul oraşului Giurgiu, când avocatul Marian Nichita a avut o altercaţie cu un tânăr de 26 de ani, pe care l-a lovit cu o macetă, având o dimensiune de 38 cm.

Citește și: După ce a pierdut mai multe spectacole, soprana rusă Anna Netrebko se dezice de Vladimir Putin

"În fapt, în ziua de 13 aprilie 2020, în jurul orelor 17,00 - 17,30, în municipiul Giurgiu, în loc public, pe fondul unei discuţii contradictorii, inculpatul, avocat în cadrul Baroului Giurgiu, prin utilizarea unui cuţit de vânătoare, de tip macetă, a aplicat în mod repetat mai multe lovituri persoanei vătămate, un bărbat în vârstă de 26 de ani, fiind vizate zone vitale ale acestuia, una dintre lovituri cauzându-i persoanei vătămate leziuni traumatice în zona umărului drept", spun procurorii.

Presa locală relata că victima era un băiat care livra pizza. De asemenea, avocatul a ameninţat mai multe persoane prezente la faţa locului. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.