Andrew Tate şi Tristan Tate, arestați 30 zile. Fată din SUA, sechestrată în vila lor din Pipera

DE Alex Darvari | 30.12.2022 - 22:10
Andrew Tate şi Tristan Tate, arestați

Fraţii Tate şi celelalte două persoane reţinute în dosarul de trafic de persoane şi viol sunt arestaţi preventiv pentru 30 de zile, a decis vineri seară Tribunalul bucurești, care a acceptat cererea în acest sens a procurorilor DIICOT.

SHARE

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală au anunţat, vineri, că au sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă faţă de cei 4 inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile.

Joi, procurorii DIICOT şi poliţiştii de la Brigada de Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti au pus în aplicare cinci mandate de percheziţie domiciliară într-un dosar în care se fac cercetări pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi viol. Dosarul a fost deschis în luna aprilie, iar cazul îi implică şi pe britanicii Andrew Tate şi Tristan Tate, în vila cărora a fost găsită, tot în acea lună, o tânără cu cetăţenie americană. Aceştia au fost reţinuţi pentru 24 de ore, împreună cu alte două persoane. 

”În cauză s-a reţinut că, la începutul anului 2021, 4 suspecţi (doi cetăţeni britanici şi doi cetăţeni români) au constituit un grup infracţional organizat în vederea comiterii pe teritoriul României, dar şi al altor state, precum Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie, a infracţiunii de trafic de persoane.

Persoanele vătămate au fost recrutate de cetăţenii britanici prin inducere în eroare cu privire la intenţia de a întemeia o relaţie de căsătorie/concubinaj şi existenţa unor sentimente reale de iubire (metoda loverboy). Acestea au fost ulterior transportate şi adăpostite în imobile din judeţul Ilfov unde, prin exercitarea de acte de violenţă fizică şi constrângere psihică (prin intimidare, supraveghere constantă, controlul şi invocarea de pretinse datorii), au fost exploatate sexual de membrii grupului prin obligarea la manifestări pornografice în vederea producerii şi difuzării prin intermediul unor platforme de socializarede material având un astfel de caracter şi prin supunerea la executarea unei munci, în mod forţat, în scopul obţinerii de beneficii financiare importante constând în sumele de bani obţinute ca urmare a accesării materialelor de către utilizatori”, arăta DIICOT.

Până în prezent, au fost identificate 6 persoane vătămate care au fost exploatate sexual de grupare, anunță news.ro

Conform sursei citate, cu privire la infracţiunea de viol s-a reţinut că, în luna martie 2022, o persoană vătămată a fost constrânsă, în două ocazii diferite, de un suspect prin exercitarea de violenţe fizice şi presiuni psihologice să întreţină relaţii sexuale.

Pe 12 aprilie, DIICOT transmitea că dosarul deschis pentru lipsirea de libertate a unei femei, în care poliţiştii din Ilfov au făcut percheziţii, a fost declinat către DIICOT, care a extins urmărirea penală, pentru trafic de persoane şi viol. Mai mulţi martori au fost audiaţi în acest caz. La aceeaşi dată, procurorii DIICOT au dispus extinderea urmăririi penale, pentru trafic de persoane şi viol. Urmărirea penală a fost desfăşurată in rem.
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te