„Domnule Stelian Ion, dacă legea prevede exact ce spun eu - deși dvs. susțineți pentru a doua oară că nu este așa - nu-i așa că vă dați demisia de onoare? Că este totuși foarte rușinos ca un ministru al justiției, pe lângă că nu știe carte nici cât un student de anul I de la drept, să mai și insiste cu necunoasterea legilor!??
Ați auzit de "Nemo censetur legem ignorare" (Nimeni nu poate invoca necunoasterea legii)?”, a scris Ana Birchall pe pagina sa de Facebook.
„Supărat nevoie mare că i-am demascat public atât neștiința de carte, cât și o altă manipulare cu iz de PR personal, azi ministrul justiției Ion a prins glăscior și mă atacă la persoană că, vezi Doamne, "comentez pe net, de pe margine".
Citește și: Ministrul Justiției: Coaliţia funcţionează extraordinar de bine, mai puţin la capitolul Justiţie
Inițial m-a amuzat că domnul ministru Stelian Ion mă insultă nu doar pe mine, ci și pe voi toți cei care vă spuneți părerea despre activitatea sa sublimă, dar care lipseste cu desăvârșire - având un rușinos bilanț de ZERO realizări în 6 luni de mandat - și am vrut să îl ignor!
Dar pentru că totuși insistă să se facă de râs în continuare, arătând că nu știe carte, îi recomand încă odată să se întoarcă la școală și sa citească prevederile art. 67 alin. 5) și art. 68 din Legea nr. 317/2004 și poate așa pricepe și dânsul nu numai că am dreptate, pentru că am, dar citind îl ajuta:
1) să nu se mai facă de râs, arătând că n-are destulă școală și așa pricepe că solicitarea lui NU este prevazută de legea specială, exact cum am spus eu,
2) să mulțumească plenului CSM - care l-a salvat de la un demers tardiv și o înfrângere rușinoasă, nesupunând la vot solicitarea lui, tocmai pentru că dacă ar fi votat-o, această cerere ar fi riscat să aibă soarta pe care a avut-o revocarea Avocatului Poporului! și
3) să pună mana pe carte și să mai învețe principiile de drept pe care orice student la drept le învață în primul an și anume că în dreptul public nu se poate invoca că daca legea nu interzice înseamnă că permite si acest principiu nu este aplicabil in raporturile dintre autoritatile publice, constitutionale.
Citește și: Analiză Euler Hermes: Deficitul bugetar va fi destul de greu de adus în 2021 sub nivelul de 8%
Concluzie bazata pe prevederile legii, nu pe bazaconiile lui Stelian Ion:
Având în vedere dispozițiile mai sus citate se poate observa cu ușurință că, spre deosebire de celelalte autorități autonome aflate sub control parlamentar – gen CNA, SRTV - conducătorul instituției inspecției judiciare nu poate fi demis prin procedura respingerii raportului de audit - procedură care nu este prevazută de legea speciala. Pentru a fi constitutionala, revocarea sefului inspectiei judiciare trebuie sa urmeze legea! In caz contrar faceti doar un exercitiu penibil de PR si procedura de revocare va fi declarata neconstitutionala! ( va recomand sa cititi si decizia CCR in cazul Avocatului Poporului)
P.S. 1 Necunoașterea legii devine o practică a domnului Stelian Ion, dacă ne aducem aminte și de episodul rușinos când a trimis la CSM cele mai importante legi pentru modificarea legilor justiției FĂRĂ avizele prevăzute de lege, fiind forțat să le retragă ca să obțină avizele prevazute de lege, respectând astfel în cele din urmă legea! Dacă erați competent, azi legile justiției erau reparate, dar pentru că nu știți carte, v-au fost restituite de la CSM. Ce rușinos!
P.S. 2 Vă recomand să lăsați atacul la persoana mea, fie doar și pentru faptul că la începutul mandatului mă tot sunați pentru sfaturi... nu ați făcut nimic din ce ați promis atât propriului electorat, cât și tuturor românilor cinstiți și de bună credință!
Spre deosebire de dvs. eu am obținut extrădarea lui Mazăre (de vineri dupa amiază, până luni dimineața) și acum este în închisoare. Dvs. l-ați apărat ca avocat, condamnând un jurnalist cinstit și curajos care a scris despre matrapazlâcurile lui Mazare... Și nu îmi vindeți gogoși că erați un tănăr avocat neștiutor și apărați un client etc etc.”, a mai postat Ana Birchall.