Albăcazăpada SRL, ravagii pe piața neagră: 99 de facturi fictive. Arabi și chinezi implicați

DE Alexandru Pop | Actualizat: 24.02.2021 - 10:05
Facturi fictive/FOTO: ziaruldeiasi.ro

Marcel Diaconu, administratorul SC Albăcazăpada Cleaning&Service SRL este acuzat că în perioada 2013-2015 ar fi înregistrat în contabilitatea societăţii un număr de 99 de facturi fictive în valoare totală de aproape o jumătate de milion de lei.

SHARE

Conform rechizitoriului, Diaconu a întocmit mai întâi în fals, în numele a trei firme furnizoare, 99 de facturi fiscale. Ulterior, pentru a întări aparenţa de legalitate a operaţiunilor, a simulat plata facturilor, prin înregistrarea în registrul de casă a unor plăţi fictive, în numerar.

Citește și

Înțelegerea dintre interlopul Rechinu și Jalisco Nueva Generacion, cel mai violent clan din Mexic

Fiecare factură înregistrată avea o valoare ceva mai mică de 5.000 de lei, pragul maxim până la care achitarea unei facturi se poate face în numerar.

Mişcarea a ieşit la iveală prin confruntarea datelor din contabilitarea SC Albăcazăpada cu cele din contabilitatea aşa-zişilor furnizori. Din declaraţiile privind livrările/prestările de servicii depuse de Davaris Textile SRL, a rezultat că această societate nu făcuse niciun fel de livrări către societatea ieşeană în perioada respectivă.

Citește și

Meciurile în care a jucat Florinel Coman în perioada în care zice că a luat permisul auto în Ucraina

Managerul de vânzări al Davaris a declarat, de altfel, ulterior, că nici măcar nu îl cunoaşte pe Diaconu, iar firma pe care o reprezintă nu a avut niciodată relaţii comerciale cu Albăcazăpada SRL. O altă societate, care ar fi livrat marfă în 2014 şi 2015 se afla în stare de inactivitate încă din 2010, iar administratorul său, Hassan El Mordah, nici măcar nu se afla în ţară în acea perioadă. Nici Xu Long Active SRL nu livrase nimic către firma lui Diaconu, devenind şi ea inactivă în 2015. De asemenea, administratorii acestei societăţi, Chen Yongqing şi Xu Yanfen, nu se aflau în România la data "tranzacţiilor". Nici măcar angajaţii SC Albăcazăpada SRL nu auziseră de "partenerii" de afaceri trecuţi în facturile fictive.

Continuarea, în Ziarul de Iași.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.