„Afaceristul AKM”, ce și-a descărcat live mitraliera, 2 ani cu suspendare pentru trafic de influență

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 15.04.2023 - 10:21
Nicolae Comandatu, alias „afaceristul AKM” - Foto: spynews.ro

Nicolae Comandatu, patronul unei școli de șoferi din Capitală supranumit „afaceristul AKM” după ce și-a descărcat mitraliera într-un live pe internet, a fost condamnat cu suspendare, în două dosare de trafic de influență.

SHARE

„Afaceristul AKM” și-a descărcat mitraliera într-un live pe internet după ce a scăpat de perioada de încercare, după două condamnări. Individul, care potrivit unor surse se afla în SUA atunci când a tras cu o mitralieră în direct, a fost condamnat în două dosare pentru trafic de influență, iar în urma contopirii pedepselor a primit doi ani, cu suspendare.

Mai mult, Comandatu a fost supus și unui termen de doi ani și jumătate de supraveghere, perioadă în care a trebuit să stea cuminte, relatează spynews.ro.

Citește și: VIDEO Finlanda a început ridicarea „cortinei de fier” la granița cu Rusia: sârmă ghimpată de 3 metri

”Condamnă pe inculpatul Comandatu Nicolae la două pedeapse a câte 1 an şi 6 luni închisoare fiecare pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de influenţă. Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b C.p. pe timp de 1 an, pe lângă fiecare pedeapsă principală. Contopeşte pedepsele, inculpatul urmând să execute pedeapsa rezultantă de 2 ani închisoare şi interzicerea exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b C.p. pe timp de 1 an, cu aplic. art. 65 C.p.rap. la art. 66 alin. 1 lit. a şi b C.p. În baza art 91 C.p. suspendă sub supraveghere executarea pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ani şi 6 luni, stabilit în conformitate cu disp. art. 92 alin. 1 C.p. În baza art. 93 alin.1 C.p. pune în vedere inculpatului că este obligat să respecte următoarele măsuri de supraveghere :

a) să se prezinte la serviciul de probaţiune la datele fixate de acesta ;

b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa ;

c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile ;

d) să comunice schimbarea locului de muncă ;

e) să comunice informaţii de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

Citește și: Fiii „lordului drogurilor” din Mexic, trafic de fentanil în SUA cu ajutorul unor firme chineze

În baza art. 93 alin. 2 lit. b C.p. impune condamnatului obligaţia de a frecventa un program de reintegrare socială organizat de serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate.

În baza art. 93 alin. 3 C.p. obligă inculpatul să presteze 90 de ore de muncă neremunerată în folosul comunităţii, dacă sănătatea îi permite, la una dintre următoarele instituţii: Fundaţia pentru Promovarea Sancţiunilor Comunitare sau Direcţia Generală de Poliţie Comunitară Sector 1 Bucureşti”, au decis judecătorii, în dosarele lui Comandatu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te