A fost nevoie ca poliția să intervină la 3.469 de cazuri în doar 24 de ore. 1.223 au fost urgențe

DE Bianca Iosef | Actualizat: 03.12.2022 - 13:43
Mașină de poliție- Foto: Inquam Photos / Cosmin Enache

Poliţiştii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au intervenit, în ultimele 24 de ore, la 3.469 de evenimente, 2.246 dintre acestea fiind circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.223 circumscrise situaţiilor de urgenţă.

SHARE

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne, la nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 759 de posibile infracţiuni, în cazul a peste 23% dintre acestea poliţiştii sesizându-se din oficiu.

În baza probatoriilor administrate de poliţişti în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de vineri, s-au dispus măsuri preventive pentru 39 de persoane, iar în urma investigaţiilor desfăşurate au fost identificaţi 11 autori în 6 dosare penale cu AN, aflate în evidenţă.

Citește și: 152.600 de persoane, dintre care 7.256 ucraineni, au trecut prin punctele de frontieră ale României

De asemenea, echipajele de poliţie au depistat 11 persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale.

Citește și: Iubirea Leopoldinei pentru Mitică Popescu: Te iubesc atât de mult, încât vreau să mori înaintea mea

Poliţiştii şi jandarmii au prins în flagrant 154 de autori de infracţiuni, care au săvârşit 159 de fapte penale. Totodată, poliţiştii rutieri au reţinut, în ultimele 24 de ore, 509 permise de conducere şi au retras 156 certificate de înmatriculare.

De asemenea, poliţiştii şi jandarmii au constatat 6.427 de contravenţii pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,1 milioane de lei. Angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au efectuat 28 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă şi au aplicat 92 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 23.000 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.065) au fost pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 39 pentru stingerea de incendii şi 4 pentru descarcerare. Pe parcursul intervenţiilor pompierilor au fost salvate 5 persoane.

La rândul lor, poliţiştii au salvat două persoane cu intenţii suicidale.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 5 misiuni aero-medicale, fiind salvate 3 persoane aflate în situaţii de urgenţă.

Potrivit sursei citate, în ultimele 24 de ore, niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.392 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională.

De asemenea, din data de 18 martie şi până în prezent au fost emise 91.731 de permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 196 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

În prezent, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 27,7%, scrie Agerpres. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te