70.000 € șpagă, pentru un zgârie-nori de 79,5 metri înălțime în zona Aeroportului Băneasa

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 04.07.2024 - 09:47
70.000 € șpagă, pentru un zgârie-nori de 79,5 metri înălțime în zona Aeroportului Băneasa - Foto: pixabay.com - Imagine cu rol ilustrativ

Un om de afaceri a fost prins în flagrant când primea 70.000 € șpagă pentru a facilita obținerea unui aviz pentru construirea unui zgârie-nori de 79,5 metri înălțime în zona Aeroportului Băneasa din București. Inițial a cerut 33.500 €, dar s-a lăcomit.

SHARE

Un bărbat a fost reţinut de procurorii anticorupţie, după ce a fost prins în flagrant când primea 70.000 de euro în schimbul cărora ar fi promis că intervine la persoane din conducerea Autorităţi Aeronautice Civile Române pentru emiterea unui aviz necesar edificării unui proiect imobiliar în Capitală.

70.000 € șpagă, pentru un zgârie-nori de 79,5 metri înălțime în zona Aeroportului Băneasa

Potrivit DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu ziua de miercuri, 3 iulie 2024, a unei persoane, pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată.

Citește și: 6.000 € șpagă pentru a scăpa de muncă în folosul comunității. Ce a pățit un funcționar corupt?

Surse apropiate de dosar au indicat că persoana reținută de DNA este omul de afaceri Cezar Verziu. Acesta este co-fondator al firmei Fabrica de Sandwichuri, care produce și distribuie în lanțurile de retail și benzinării sute de mii de sandwichuri lunar.

Procurorii anticorupţie notează în ordonanţă că, în luna iunie 2023, persoana ar fi pretins de la un om de afaceri suma de 33.500 de euro (1.000 euro/metru de înălţime, începând de la înălţimea de 46 metri, având în vedere că solicitarea omului de afaceri era pentru construirea unui imobil cu înălţimea de 79,50 m), pentru a-şi trafica presupusa influenţă pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra unor persoane din conducerea Autorităţi Aeronautice Civile Române (AACR) şi că îi va determina pe aceştia să emită cu celeritate un aviz necesar edificării unui proiect imobiliar pe raza municipiului Bucureşti.

Citește și: Mită, la Inspectoratul de Stat în Construcţii Iaşi. 6 sisteme de aer condiționat, pentru un bloc

"Ulterior, pretenţiile inculpatului ar fi crescut, astfel că, în perioada 1 - 3 iulie 2024, acesta ar fi pretins de la aceeaşi persoană suma de 70.000 euro, bani pe care i-ar fi primit miercuri, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante", informează DNA.

Joi, 4 iulie 2024, bărbatul urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te