11 reţineri în dosarul de la Spitalul Mavromati, din Botoşani. Printre cei reţinuţi, fostul manager

DE Florin Budescu | Actualizat: 14.12.2023 - 10:36
11 reţineri în dosarul de la Spitalul Mavromati - Foto: Pexels/Kindel Media

11 reţineri în dosarul de la Spitalul Mavromati, din Botoşani. Printre cei reţinuţi, fostul manager. Ancheta vizează concursuri de angajare aranjate.

SHARE

11 reţineri în dosarul de la Spitalul Mavromati, din Botoşani. Printre cei reţinuţi, fostul manager. Ancheta vizează concursuri de angajare aranjate, pentru care s-a luat mită până la 15.000 de euro.

11 reţineri în dosarul de la Spitalul Mavromati - Foto: Pexels/Kindel Media

Toţi cei reţinuţi vor ajunge, astăzi, în faţa instanţei, cu propunere de arestare pentru 30 de zile sau instituire de control judiciar la domiciliu.

11 reţineri în dosarul de la Spitalul Mavromati, din Botoşani

Tot judeţul a fost ieri răscolit de procurorii anticorupţiei, ieri, inclusiv sediul PSD Botoşani şi domiciliul preşedintelui CJ Botoşani, Doina Federovici. Cel puţin deocamdată, aceasta nu este pusă sub acuzare de DNA. Candidatul mituitor nu trebuia decât să ia nota 7 la proba scrisă.

Cei care aranjau concursul şi luau mita îi garantau apoi acestuia că va fi câştigătorul concursului de angajare. Dacă de la Consiliul Județean nu a fost ridicat nici un document, conform celor spuse de Doina Federovici, în schimb de la sediul PSD înscrisurile luate de anchetatori par să fie numeroase.

Au fost introduse în genți, cutii sau sacoșe de dimensiuni mai mari. Nu se cunoaște exact natura acestor documente și, mai ales, legătura cu Spitalul Județean, unde au fost făcute achizițiile și angajările, asupra cărora planează faptele de corupție, conform Botoşăneanul.

Citeşte şi: Procurorii DNA sunt la Doina Federovici în casă. Lider PSD Botoşani, fost senator şi deputat

Una dintre salariatele Spitalului Județean, care locuiește lângă Parcul Tineretului, s-a trezit ieri dimineaţă cu procurorii anticorupție acasă. În prezența unor jandarmi cu cagule i-a fost percheziționată inclusiv mașina, după care a fost transportată la pavilionul administrativ de la ”Mavromati”.

Acolo a stat câteva ore, fiind probabil audiată, după care a fost preluată din nou de anchetatori, alături de care a plecat cu un automobil al acestora. A fost prima persoană ridicată de DNA, în urma descinderilor. Neoficial, ar lucra la registratura spitalului botoșănean.

La Serviciul Teritorial Suceava al Direcției Naționale Anticorupție, a ajuns aseară și Coca – Stela Crîșmaru, directorul de îngrijiri al Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoșani. Spre deosebire de alți angajați ai spitalului, acesteia nu i s-a dat voie să plece și a fost preluată din nou de un echipaj al anchetatorilor și transportată la sediul DNA Suceava.

Citeşte şi: „Călcată” de DNA, șefa PSD, Doina Federovici, lupta cu statul paralel. Soțul câștiga 1.000 lei/lună

Adusă la DNA Suceava a fost şi ex-managerul spitalului, din anul 2020, până în iulie acest an, Doina Caba, care a spus: "Nu pot să comentez nimic. Nu-mi reproşez nimic", conform Monitorul de Suceava.

procurorii au efectuat percheziții domiciliare și la vila din Iași a unui medic botoșănean. Este vorba despre fostul director al Spitalului de Psihiatrie Socola, din Iaşi, Gabriel Oprişanu, conform Botoşani News.

Oprișanu locuiește în Iași, dar lucrează la spitalul din Botoșani. De asemenea, au fost efectuate percheziții la alți doi ieșeni implicați în dosar.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te