Procurorii DNA sunt la Doina Federovici în casă. Lider PSD Botoşani, fost senator şi deputat

DE Florin Budescu | Actualizat: 13.12.2023 - 13:34
Procurorii DNA sunt la Doina Federovici în casă - Foto: Facebook/Federovici Doina Elena

Procurorii DNA sunt la Doina Federovici în casă. Lider PSD Botoşani, fost senator şi deputat. DNA anchetează şpăgile date la Spitalul Judeţean Mavromati, care ajungeau la 15.000 de euro.

SHARE

Procurorii DNA sunt la Doina Federovici în casă. Lider PSD Botoşani, fost senator şi deputat. DNA anchetează şpăgile date la Spitalul Judeţean Mavromati, care ajungeau la 15.000 de euro, pentru angajări pe toate funcţiile.

DNA a descins de dimineaţă în aproape 100 de locaţii distincte de Botoşani şi Iaşi, într-un dosar vizând aranjarea unor concursuri de angajare.

Procurorii DNA sunt la Doina Federovici în casă

Concursurile ar fi fost manipulate, miza fiind şpăgi de până la 15.000 de euro, cel puţin la Spitalul Judeţean Mavromati, din Botoşani.

Mai multe birouri au fost sigilate de procurori, la sediul PSD Botoşani, dar şi la Spitalul Judeţean Mavromati, cel mai mare din judeţul Botoşani.

Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Doina Federovici, a declarat că au pus la dispoziţie toate documentele, iar procurorii au făcut percheziţia de rigoare şi nu s-au ridicat înscrisuri.

Citeşte şi: Percheziţii la spitalul unde în vară a murit o femeie şi directorul era lăcătuş mecanic

Despre percheziţiile la sediul PSD, ea a precizat că au avut loc ”probabil pentru că are şi calitate politică”. Federovici a spus că nu ştie nimic despre şpăgi pentru angajarea unor persoane în spital.

Iniţial, potrivit unor informații neoficiale, s-a vehiculat informaţia că descinderile ar avea loc în urma unor achiziții medicale.

Ar fi fost o reţea întreagă, care gestiona orice funcţie, iar percheziţiile au loc inclusiv în CJ Botoşani şi la organizaţia PSD Botoşani.

Citeşte şi: Cabinetul medicului de gardă din noaptea în care a murit Alexandra a fost vandalizat: „Nu am aer”

În urmă cu trei ani, liderul PSD, Marcel Ciolacu, scria pe Facebook: ”Doina Federovici – prima femeie social-democrată preşedinte de Consiliu Judeţean! Botoşănenii au făcut cea mai bună alegere! Urmează patru de ani de dezvoltare pentru Botoşani! Felicitări şi mult succes, Federovici Doina Elena!”.

În faţa Spitalului Mavromati au avut loc proteste ale localnicilor. La momentul scandalului, spitalul era condus de Iulian Angel Călin, de profesie lăcătuş mecanic, devenit la peste 40 de ani expert în Management.

Acesta fusese pus în funcţie de Doina Federovici, preşedintele CJ Botoşani, fost senator şi deputat PSD, exact atunci când izbucnise scandalul azilelor groazei.

Alexandra, o tânără femeie însărcinată a fost lăsată să strige după ajutor, astă vară, timp de şapte ore, în faţa spitalului din Botoşani, şi până la urmă a murit. Femeia mai avea trei copii.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te