VIDEO Cum i-a dat ilegal primarul din Crevedia aprobare soției să facă un magazin lângă o stație GPL

DE Alex Darvari | Actualizat: 19.11.2023 - 21:07

Primarul din Crevedia, Florin Petre, i-a dat soției aprobare, ilegal, pentru construcția unui spațiu comercial de sute de metri pătrați la doar 13 metri de o stație GPL, deși legea cere minimum 40 de metri.

SHARE

Primarul din Crevedia Florin Petre i-a dat soției aprobare, ilegal, pentru construcția unui spațiu comercial de sute de metri pătrați la 13 metri de o stație GPL, deși legea cere minimum 40 de metri.

Florin Petre este primarul din Crevedia care nu a văzut stația GPL care funcționa ilegal ani de zile. Acum câteva luni, stația a explodat rezultând 5 morți și zeci de răniți.

Citește și: A cincea persoană grav rănită în exploziile de la Crevedia a murit. Arsese aproape integral

Cum i-a dat primarul din Crevedia aprobare soției, ilegal, să facă un magazin

Primarul Florin Petre își continuă netulburat mandatul, deși liderul PSD, Marcel Ciolacu, a promis că îl va exclude din PSD.

Pe 8 noiembrie, Newsweek a scris, în exclusivitate, publicând documente, că primarul Florin Petre și-a mărit salariul de la 10.000 la 16.000 de lei brut, deși localitatea arată deplorabil.

Votul a fost o simplă formalitate, deoarece consilierii PSD sunt de partea primarului Petre. Ei votează, în continuare, actele primarului Petre.

Citește și: EXCLUSIV Primarul din Crevedia, unde s-a produs explozia GPL, își crește salariul cu 6.000 lei/lună

Primarul își continuă și afacerile

El i-a aprobat soției ridicarea unui spațiu comerical uriaș cu ieșire la Drumul Național București - Târgoviște. Clădirea este la gri după cum se vede din poze. Expresul de Buftea a publicat documente în care arată cum primarul a fost în conflict de interse când i-a dat soției autorizația de construire.

Spațiul comercial este la numai 13 metriu de o stație GPL, deși legea îi impune minim 40 de metri.

„Majoritatea din consiliul local, 9 membri PSD, aprobă Planul de Urbanism Zonal pentru ”CONSTRUIRE SPAŢII COMERCIALE PARTER + MANSARDĂ, BRANŞAMENTE/UTILITĂŢI”. Beneficiar Ionela Cătălina PETRE, soția primarului.

Ea face cerere azi, (către primar sic!) tot azi se întocmește raportul de specialitate în primarie, tot azi vicele face expunerea de motive și tot azi, secretarul întocmește proiectul de hotărâre pentru sedinta de luna viitoare . Tot azi se publica anunțul obligatoriu pe site.

PUZ-ul a fost întocmit de către proiectantul S.C. Greenwood Tech GWT S.R.L, care face PUZ-uri și pentru Primăria Crevedia. Acesta este un conflict de interese.

Conflict de interese

În PUZ i se impune retragere 13,0 m faţă de ax DN 1A. La fața locului pare sub 13 m, până la scări. Majoritatea PSD aprobă și nu sunt dicuții pe marginea proiectului în procesul verbal al ședinței. Primarul acordă aviz favorabil investiției soției, sub propria semnătură. Acesta este conflict de interese.

În noiembrie 2022, soția primarului schimbă destinația în autorizația de construire, din spații comerciale, în spații de depozitare, deși PUZ-ul aprobat și certificatul de urbanism sunt pentru spații comerciale.

Cel mai probabil nu putea obține toate avizele, pentru că legea nu permite spații comerciale la mai puțin de 40 de metri de stația GPL, dar permite spații de depozitare la 20 de metri.

Este evident că așa cum e ridicată, după geamurile imense și cele 4 intrări, această construcția urmează să aibă spații comerciale pe care el le va închiria. Oricum, n-are nici 20 m de la stația GPL. Nu știu dacă oricine poate obține autorizație de la CNAIR pentru a construi un bloc așa aproape de axul unui drum național, scrie sursa mai sus menționată”, potrivit publicației de mai sus.

Presiuni pentru închiderea stației GPL

Stația GPL a fost închisă mai multe zile săptămâna trecută și, apoi, redeschisă. Din informațiile noastre, există presiuni foarte mari pentru ca stația GPL să se închidă și primarul să intre în legalitate cu magazinul comercial. Stația GPL a fost închisă câteva zile după plângeri făcute la Mediu și la ANAF.

Deocamdată, nu s-a reușit închiderea stației GPL.

Newsweek a scris că primarul Petre este o persoană bogată. Primarul din Crevedia, Florin Petre, deține un adevărat parc auto și nu mai puțin de 14 terenuri. Soția a câștigat anul trecut un milion de lei.

Citește și: Familia primarului din Crevedia a câștigat 1.000.000 lei în 2022. A cumpărat 14 terenuri, 8 vehicule

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te