EXCLUSIV Primarul din Crevedia, unde s-a produs explozia GPL, își crește salariul cu 6.000 lei/lună

DE Alex Darvari | Actualizat: 06.11.2023 - 19:02
Florin Petre, primar Crevedia - Foto: INQUAM PHOTOS / George Călin

Florin Petre, primarul din Crevedia, unde a avut loc expozia GPL, își crește salariul cu 6.000 de lei pe lună, potrivit documentelor obținute de Newsweek România. Mai trebuie îndeplinită o formalitate, votul în Consiliul local unde primarul are majoritate.

SHARE

Florin Petre, primarul din Crevedia unde a avut loc expozia GPL, își crește salariul cu 6.000 de lei pe lună, potrivit documentelor obținute de Newsweek. 

Primarul din Crevedia, Florin Petre, avea un salariu de 10.300 de lei brut. Săptămâna aceasta, se va dezbate și se va supune la vot, creșterea salariilor angajaților din primărie, dar și a primarului și a viceprimaruluui.

După cum se vede din facsimilul de mai jos, primarul cere să fie plătit cu suma de 16.500 de lei, o creștere de 6.000 de lei pe lună. Viceprimarul va primi și el un salariu mărit de peste 13.000 de lei.

Potrivit Hotărârii semnată de primar și pe care o vedeți mai jos, toți cei 32 de angajați ai primăriei vor primi salarii ai mari.

Votul este o simplă formalitate, deoarece consilierii PSD sunt de partea primarului Petre. Premierul Ciolacu a anunțat că îl va da afară pe Petre din partid, dar consilierii PSD nu au ascultat de ordinele șefului cel mare al PSD. Ei votează, în continuare, acetele primarului Petre.

Citește și: Cum l-au sfidat primarul Florin Petre și PSD Crevedia pe Ciolacu. Ordinele i-au fost total ignorate

Și salariile angajaților din primărie cresc. 

Secretarul primăriei va primi 11.500 de lei brut, la fel ca arhitectul șef. Ei primeau doar 8.790 de lei. 

Noile salariile brute din primărie vor fi: expert, inspector, consilier între 9.000 și 10.000 lei, șofer și electrician - 8.200 lei, muncitor calificat - 7.400 lei, necalificat  - 6.100 lei. Consilierul personal al primarului va lua 8.900 de lei.

Mai jos aveți vechile salariile din primărie pentru comparație.

 

 

Cum justifică primarul că are nevoie de bani

Primarul Florin Petre explică, în proiectul de hotărâre de ce are nevoie de o creștere a salariului cu 6.000 de lei, adică cu 70%.

În primul rând, le mărește pentru că poate. Florin Petre scrie în Proiect că la nivelul Consiliului local se poate stabili nivelul de salarizare din primărie „fără a exista nicio constrângere la nivelul acestora”. Reamintim că Liviu Dragnea și PSD au decis să le dea mână liberă primarilor în stabilirea salariilor subordonaților.

Salariile trebuie mărite pentru că există „riscul de diminuare a capacităților administrative a autorităților locale” și „degradarea constantă a portofoliului de personal”.

Primarul condamnat

Primarul Florin Petre, unde a explodat o stație GPL, eveniment soldat cu morți și zeci de răniți, a fost condamnat la închisoare. Acest aspect este confirmat într-un document oficial semnat de prefectura Dâmbovița.

Citește și: Primarul din Crevedia, unde a explodat stația GPL, condamnat la închisoare în legătură cu un furt

Explozia de la stația GPL din Crevedia

Explozia de la stația GPL din Crevedia s-a produs la finalul lunii august. Aceasta nu mai avea aviz de funcționare de la pompieri. 

Două deflagrații s-au produs pe 26 august după ce doi șoferi au încercat să mute gazul dintr-o cisternă în alta în curtea stației. Aceasta este deținută de fiul primarului de la Caracal. 

Au fost 5 morți și peste 50 de răniți.

Citește și: A cincea persoană grav rănită în exploziile de la Crevedia a murit. Arsese aproape integral

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te