Liviu Apostoiu este un om bun la toate, potrivit ultimei sale declarații de avere depusă în 2024.
Sindicalistul de la Casa de Pensii: 22.000 lei/lună din 7 venituri de la buget și 8.250 lei pensie
Liviu Apostoiu este primul vicepreședinte al Cartel Alfa, vicepreședinte al Consiliului Economic și Social, dar și membru sau președinte în 3 Consilii de Administrație. La bază este pensionar, încasând 8.250 lei pe lună, adică 7 pensii minime sau 3 pensii medii.
El a strâns la bancă 600.000 de lei.
Toate veniturile lui Liviu Apostoiu sunt de la bugetul de stat, după cum urmează:
87.000 lei vicepreședinte la Cartel Alfa
119.000 vicepreședinte Consiliul Economic și Social
10.700 lei, membru Consiliul de Administrație Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă
11.700 lei, președinte Consiliul de Administrație Hotel Apolo Mamaia
10.670 lei, membru Consiliul de Administrație Casa Națională de Pensii
10.680 lei, membru Consiliul de Administrație Casa Națională de Pensii
Liviu Apostoiu este pensionar. El are o pensie uriașă de 99.150 de lei pe an, adică 8,250 de lei pe lună. Lui Liviu Apostoiu îi merge bine, dovadă imaginile pe care le postează pe social media din vacanțele petrecute în străinătate, la Paris sau în Grecia sau în țară în Delta Dunării.
Apostoiu, în conflict de interese?
E greu de priceput de ce oameni ca Apostoiu trebuie să fie implicați și în conducerea Casei de Pensii, a unui hotel, a Consiliului Economic și Social, la Agenția Națională de Muncă? Asta, în condițiile în care Apostoiu este inginer, el terminând „Automatizări și calculatoare", Institutul Politehnic București, Facultatea de Automatică. CV AICI
Liviu Apostoiu este vicepreședinte la Consiliul Economic și Social.
Consiliul Economic și Social a condamnat anularea indexării pensiilor. CES a anunțat că „menținerea cuantumului salariilor și pensiilor la valoarea anului 2024, fără ca nici măcar a fi ajustate cu rata inflației, contravine principiilor constituționale, principiilor echității sociale și obligația statului de a asigura un trai decent”.
Citește și: Anularea creșterii pensiilor este ilegală. Pensionarii trebuiau să primească minim 300 lei în plus
Consiliul spune că guvernul trebuia să crească pensiile măcar cu rata inflației, care este de 10%.
Consiliul Economic și Social este foarte dur și spune că pensionarii nu vor avea un trai decent după ce s-a anulat indexarea pensiilor.
„Prezentul act normativ va împovăra mai mult toată societatea, angajați, pensionari, companii și nivelul de trai va avea o recesiune, existând premisele revenirii la situația anilor 2010”, concluzionează Consiliul.
Creșterea pensiilor anulată de guvern
Pensiile trebuiau să crească cu 12%, de la 1 ianuarie. Guvernul nu a găsit banii și indexarea s-a anulat.
Newsweek a făcut calcule și a văzut câți bani pierd, în medie, în 2025, pensionarii pentru că pensia nu le-a fost indexată cu 12%.
Pensia medie este 2.720 de lei. O creștere de 12% ar fi însemnat o creștere a pensiei medii cu 324 lei. În cele 12 luni ale anului, pensionarii pierd, în medie, suma de 12 x 324 lei = 3.888 lei.