Șeful Spălării Banilor cu diplomă falsă de bac, coleg cu Liviu Dragnea, și el rămas fără diplomă

DE Alexandru Pop | Actualizat: 12.10.2020 - 23:43
Liviu Dragnea, naiv/FOTO: facebook.com

Laurențiu Baranga - care a absolvit doar zece clase, dar era absolvent de studii superioare și doctor după falsificarea diplomei de bacalaureat - a beneficiat de infracțiunile aceluiași personaj, întocmai lui Liviu Dragnea.

SHARE

În 2016, Judecătoria Sectorului 4 a decis că toate diplomele lui Laurențiu Baranga trebuie anulate, întrucât diploma de bacalaureat era falsă. Dosarul penal, însă, avea în acel moment șapte ani de cercetări în spate, plus etapa de judecare pe fond la instanță.

Detaliile din Hotărârea 1605 din 29 iunie 2016 a Judecătoriei Sectorului 4, prin care i se anulau diplomele lui Laurențiu Baranga, sunt pur și simplu șocante.

Citește și: EXCLUSIV Statul știa de diploma falsă de bac a șefului Spălării Banilor din 2009. Zece clase are

Diploma de bacalaureat a lui Baranga a fost falsificată, spun procurorii, de către Mina Silviu Dobronăuțeanu. Același Dobronăuțeanu a fost pomenit și într-o hotărâre a Judecătoriei Sectorului 4 prin care se anulau documente de studii ale lui Liviu Dragnea: "Pentru Dragnea Nicolae-Liviu ( vol. 34, filele 210- 253 ): -situație școlară, vol. V, nr. 818, anul 1999, ce poartă antetul Fundația Ergorom 79 - Universitatea Alexandru Ghica – Facultatea de Contabilitate și Informatică de Gestiune - Forma de învățământ - zi pe numele Dragnea Liviu Nicolae, fila 237". 

Era vorba de o hotărâre de "desființare înscrisuri" în urma descoperirii a două instituții de învățământ fantomă care funcționaseră la începutul anilor 2000 în Alexandria. "Toată floarea Teleormanului, în frunte cu Liviu Dragnea şi soţia Bombonica, si-au luat diplome de la cele două universităţi fantomă. Printre cei care au obţinut diplome la cele două universităţi incriminate, se număra şi alte  nume importante din sfera politicului şi din Poliţie, persoane despre care se spune că ar fi intervenit pentru a tergiversa cercetările în cazul "fabricii" de diplome din Alexandria. Liviu Dragnea, prededintele executiv al PSD şi vicepriministru, comisarul Emil Florian Stanimir, fost adjunct al şefului IPJ Teleorman, împreună cu soţiile lor, Bombonica Dragnea şi Carmen Alina Stanimir, alţi membri ai partidelor parlamentare şi neparlamentare, dar şi funcţionari publici ori lucrători din structurile militarizate se regăsesc pe lunga listă a celor care au beneficiat de serviciile grupării rectorului Dobronauteanu.", arăta o publicație locală în 2018.

Conform altei publicații locale, "anchetatorii nu îi mai pot investiga pe reprezentanţii universităţilor, pentru că faptele s-au prescris". 

Citește și: Cum i s-au anulat lui Liviu Dragnea studiile la o facultate fictivă prin decizie judecătorească

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te