Șeful Poliției l-a făcut scăpat pe Ghiță, așa că primește mulțumiri pentru fetița ucisă de olandez

DE Octavia Constantinescu | 24.09.2019 - 15:14
Chestorul Liviu Vasilescu, șeful Poliției Române/FOTO: Inquam Photos
Chestorul Liviu Vasilescu, șeful Poliției Române/FOTO: Inquam Photos

Noul șef al Poliției Române, chestorul de poliție Liviu Vasilescu, a fost ridicat în slăvi și - culmea! - a primit și mulțumiri de la șeful Poliției Dâmbovița, comisarul șef Sorin Păun, după eșecul în cazul Mihaelei Fieraru, fetița ucisă de pedofilul olandez.

SHARE

Fetița de 11 ani din Dâmbovița a fost ucisă și abandonată pe câmp de olandezul Jopp Visscher, pe care autoritățile române l-au scăpat printre degete. Criminalul a murit după ce ar fi intrat intenționat cu mașina în fața unui TIR, în Olanda.

Acesta este nou eșec al Poliției Române. De data acesta, sub comanda inspectorului general Liviu Vasilescu. Predecesorul său, fostul șef al Poliției Române, chestorul general Ioan Buda, a fost demis în urma tragediei de la Caracal. Dar a căzut tot în picioare: a primit funcția de șef al Poliției de Frontieră.

Conferință cu mulțumiri și osanale

Mihaela Fieraru a dispărut vineri seară, după ce a plecat de la școală. O cameră de supraveghere a surprins ultima imagine cu ea în viață, la 300 metri de casă. Au urmat două zile de căutări în care au fost mobilizate sute de forțe de ordine. Duminică, polițiștii au găsit-o pe fetiță fără suflare și cu trupul plin de răni.

Șeful Poliției Dâmbovița, comisarul șef Sorin Păun, împreună cu prim-procurorul Mihai Dincă de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, au ținut o conferință de presă în care au comunicat acest lucru.

Conferința de presă a fost un dezastru. De la un cap la altul. Comisarul șef Păun și-a început alocuțiunea după ce și-a pus ochelarii de vedere pentru „a da citire” celor care au participat la misiune.

După câteva bâlbâieli, Păun a început să "dea citire" și mulțumirilor, de parcă ar fi câștigat un premiu.

Asociația câinilor comunitari și decalajele olare/orale

Încep prin a mulțumi tuturor celor care au fost alături de noi în această grea misiune. Respectiv tuturor cetățenilor, presei, conducerii Inspectoratului General al Poliției Române care ne-a sprijinit cu absolut tot ce am solicitat. În cei 26 de ani de muncă de poliție, vă spun că nu am avut sprijin mai mare, Direcției de Investigații Criminale din cadrul IGPR, (...) voluntarilor din organizațiile neguvernamentale 4X4 și Asociația câinilor comunitari... ăăăăm, utilitari, scuze (...). Am terminat ce aveam de citit.”

A urmat rândul prim-procurorului Mihai Dincă, care, aflat sub presiunea cazului, a spus că cetățeanul străin (olandezul Jopp Visscher - n.r.) se afla în România de cîteva zile. „Trebuie să înțelegeți faptul că există pe aceste camere video decalaje olare. Orale! (orare - n.r.). De exemplu, la un cetățean acasă avea un decalaj de o jumătate de oră.”

Inspectorul Vasilescu l-a scăpat pe Ghiță

Noul șef al Poliției Române, chestorul de poliției Liviu Vasilescu, a fost uns pe funcție de premierul Viorica Dăncilă. Anterior acestei numiri, funcția de șef al Poliției Române a fost propusă mai multor chestori de poliție, dar aceștia au refuzat postul. Drept răsplată, au fost trași pe linie moartă.

La fel s-a întâmplat și cu chestorul Liviu Vasilescu în 2017. Atunci a fost tras pe linie moartă pentru că Direcția de Operațiuni Speciale, sub comanda lui Vasilescu, a reușit performanța de a rata filajul în cazul fostului deputat Sebastian Ghiță.

Reamintim că la finalul anului 2016, Sebastian Ghiță, pe atunci deputat și fost membru în Comisia SRI, a participat la o chermeză organizată de Seriviciul Român de Informații. Cu câteva zile înainte de acest eveniment, Direcția Națională Anticorupție ceruse ajutorul Poliției Române, respectiv Direcției de Operațiuni Speciale (DOS), pentru a-l supraveghea pe deputat. După recepția oferită a SRI, Sebastian Ghiță, deși era filat de DOS, a reușit să scape. Ajunși la locuința fostului deputat, a doua zi, polițiștii au constatat că Ghiță nu era acasă. După o perioadă, acesta a fost depistat în Serbia, țară care a refuzat extrădarea lui. Între timp, în România a fost arestat în lipsă, însă a reușit să scape de acuzații și chiar de unele dosare.

 

 

 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te