Fiul Vasilicăi Dăncilă își ascunde veniturile de la Petrom

DE Alexandru Pop | Actualizat: 14.05.2018 - 15:20

Fiul premierului Dăncilă, Victor, este angajat la Petrom. Ca tatăl lui. Și ca propria mamă, înainte ca aceasta să ajungă europarlamentar.

SHARE

Soția lui Victor Dăncilă este angajată la Primăria sector 5. Și completează declarații de avere în care nu menționează veniturile fiului premierului.

50.000 de euro și 100.000 de lei

Victor Dăncilă s-a căsătorit cu Elena în 2015. La nunta au participat pesediști fără număr și, probabil, darurile au fost pe măsură. Așa se explică de ce în declarația de avere a Elenei Dăncilă, nora premierului, au apărut din senin conturi nou-nouțe: unul de 50.000 de euro și altul de 100.000 de lei. Este vorba despre declarația de avere completată de soția fiului Vasilicăi Dăncilă în 2017, deci document referitor la situația financiară din 2016. În aceeași declarație de avere, din februarie 2017, nora premierului a menționat un venit de doar 8.000 de lei de la Primăria sectorului 5. Într-o declarație rectificativă din mai 2017, suma crescuse la 8.400 de lei.


„Conform fișei fiscale"

Partea interesantă, însă, este cea referitoare la veniturile soțului, Victor Dăncilă, angajat ca "permitting expert" la Petrom. "Permitting expert" ar desemna, conform unor surse din Petrom, un angajat care se ocupă de obținerea autorizațiilor de mediu pentru diversele operațiuni ale companiei.Și în declarația de avere din februarie, dar și în cea din mai 2017, Elena Dăncilă a "omis" să menționeze sumele încasate de soțul ei. În schimb, a folosit formula "conform fișei fiscale". Procedură complet ilegală, în primul rând pentru că nu este prevăzută de legea funcționării Agenției Naționale de Integritate. Și, în al doilea rând, pentru că fișa fiscală nu este document public, deci nu poate fi consultată.Este de presupus, însă, că salariul lui Victor Dăncilă este de cel puțin 7.000 de lei lunar.


Fiul Vasilicăi Dăncilă, poze cu Dragnea

Fiul premierului Vasilica Dăncilă este mândru să se pozeze cu Liviu Dragnea. Conform prisacariu.ro, "relația lui Dragnea cu Dăncilă e absolut politică. Și, uneori, ăla micu’ al lui Dăncilă se pozează cu șefu’ din Teleorman al lui mami (în 2012), apoi își amintește musculos de episod (în 2017)."

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.