EXCLUSIV Ministrul Fifor l-a dat afară pe șeful „Doi și-un sfert"

DE Petru Zoltan | Actualizat: 21.08.2019 - 20:45
Fifor se ia în serios la Interne/FOTO: Facebook.com

Ministrul interimar de la Interne, masonul Mihai Fifor, l-a schimbat din funcție pe Mihai Mărculescu, șeful Departamentului de Informații și Protecție Internă, temutul serviciu secret al ministerului de Interne. În locul său l-a numit pe colonelul Răzvan Măgura.

SHARE

Răzvan Măgura a fost ofițer de Afaceri Interne în cadrul Ambasadei României din Marea Britanie.

Mihai Mărculescu a fost detașat pentru o perioadă de un an de zile la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, acolo unde îl va consilia pe generalul de brigadă Constantin Florea, un mason celebru al Olteniei și prieten cu ministrul Fifor.

Citește și: EXCLUSIV: Fifor și-a pus „fratele" mason la Jandarmerie

În schimb, ministrul Fifor nu a avut curajul să îl „execute" pe Silviu Dumitrache, prim-adjunctul serviciului secret al Ministerului de Interne.

Acestuia i s-a cerut să renunțe la funcție pentru postul de șef pe Protecție Internă în cadrul DIPI.

Dumitrache a fost considerat un apropiat al lui Sebastian Ghiță și ginerele sindicalistului Liviu Luca. În locul lui Dumitrache, pe postul de prim adjunct a fost propus Lucian Popa. 

Fifor a vrut „Doi și-un sfert"

Mihai Mărculescu a fost numit secretar de stat la Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne prin decizie a premierului Dacian Cioloş la sfârşitul lunii august 2016, după ce fostul şef al Departamentului, Rareș Văduva, a fost acuzat de abuz în serviciu și favorizarea infractorului.

Ulterior, în anul 2017, premierul Mihai Tudose a decis de la sine putere să-l numească în continuare pe funcție pe colonelul Mihai Mărculescu. Decizia nu a fost pe placul lui Liviu Dragnea, care în acea perioadă conducea cu mână de fier PSD, dar se și considere premierul din umbră. Numirea a declanșat un scandal monstru între Tudose și Dragnea.

Surse din cadrul Guvernului au sugerat pentru Newsweek România că ministrul Mihai Fifor vrea să își subordoneze total ministerul de Interne: „Și-a pus șef la Jandarmerie, la Poliție, și acum la DIPI. Se pregătește pentru a prelua coducerea PSD după alegerile prezidențiale, în urma eșecului pe care îl va înregistra premierul Viorica Dăncilă la alegerile prezidențiale."

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.