După dezvăluiri ale Newsweek România, DNA a intrat în Direcția de Drumuri și Poduri Craiova

DE Petru Zoltan | 05.01.2021 - 21:16
Bogdan Bratu/FOTO: facebook.com

Procurorii anticorupție au luat la puricat contractele de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova, condusă de controversatul Bogdan Bratu, zis „domn' ministru”.

SHARE

Surse apropiate anchetei susțin că procurorii DNA vizează în mod special contractul atribuit în regim de urgență în urma calamității de pe Valea Oltului, contract a cărui valoarea a crescut de la 3.000.000 lei la 12,5 milioane lei.

Newsweek România a dezvăluit în exclusivitate că acest contract a fost atribuit direct firmei Alpha Construct, patronată de Constantin Isvoranu, un controversat om de afaceri din Drobeta Turnu Severin.

Newsweek România a prezentat mai multe înregistrări video în care se poate observa că directorul Bogdan Bratu chefuiește alături de afaceristul George Cușă, nașul de cununie al lui Gabi Bădălău, fiul liderului PSD Niculae Bădălău. Mai mult, Bogdan Bratu este pasionat de mașinile de lux împrumutate de la prieteni.

Citește și: FOTO & VIDEO Șeful Drumurilor Craiova, scandal de hărțuire sexuală și chefuri cu asfaltatori DRDP

Șeful DRDP Craiova confirmă ancheta DNA

Contactat de Newsweek România, directorul Bogdan Bratu a confirmat că procurorii au descins la sediul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, din subordinea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Sunați la DNA și întrebați DNA ce a căutat la DRDP. Au venit, au solicitat niște documente, li s-au pus la dispoziție. Asta au căutat”, a spus iritat Bogdan Bratu.

Întrebat dacă este vorba despre lucrările efectuate în urma calamității de pe Valea Oltului, Bogdan Bratu a declarat: „Nu pot să vă dau multe explicații. Este o anchetă în lucru. Este un dosar penal in rem, nu vizează deocamdată pe nimeni. Sunați dvs. la Direcția Națională Anticorupție!”

Contract mărit de patru ori, de la 3.000.000 lei la 12,5 milioane lei

Lucrările de pe Valea Oltului, în zona localității Câineni din județul Vâlcea, au fost atribuite în regim de urgență, în urma producerii unor calamități, firmei Alpha Construct. Inițial, trebuia să fie executate o serie de lucrări pe o suprafață de 25 de metri liniari, conform unui raport de calamitate. Ulterior acest raport a fost modificat și lucrarea în regim de urgență a fost extinsă pe o suprafață de 180 metri liniari. Astfel, valoarea lucrărilor a crescut de la aproximativ trei milioane lei la peste 12,5 milioane lei.

Firma Alpha Construct este controlată de Constantin Isvoranu, un controversat om de afaceri din Drobeta Turnu Severin, apropiat de fostul baronul pedelist Ionel Manțog, dar și de pesedistul Adrian Duicu de la Mehedinți. Firma lui Isvoranu a câștigat mai multe licitații pentru reabilitarea și modernizarea drumurilor din Mehedinți, lucări în valoare de aproximativ 47 milioane de lei.

La solicitarea Newsweek România, directorul Bogdan Bratu a spus că în zona Câineni s-a rupt drumul. „S-au luat măsuri urgent după ce s-a constituit comisia de situații de urgență la nivelul județului Vâlcea. A fost o selecție de câteva firme, dar lucrarea este finalizată. Lucrarea s-a făcut în urma unei expertize tehnice, acolo este un proiect. Expertul tehnic a decis să se mărească de la 25 metri la 180 metri liniari”, a declarat Bogdan Bratu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te