Din 900 € salariu, fiul primarului Gutău, din Râmnicu Vâlcea, își face și hotel de 20.000.000 euro

DE Stelian Negrea | Actualizat: 29.04.2024 - 14:30
Hotelul fiului lui Gutău a ajuns la primul etau. DIn șapte. Sursă foto: Newsweek România
Firma lui Vlad Gutău este beneficiara investiției. Sursă foto: Newsweek România

Fiul primarului din Râmnicu Vâlcea, Vlad Gutău construiește un hotel estimat la 15-20 milioane de Euro în Călimănești. Din același salariu de consilier parlamentar de 900 Euro acesta are în derulare și o serie de alte investițiții imobiliare în orașul condus de tatăl său.

SHARE

Vlad Gutău, fiul lui Mircia Gutău, candidatul PSD la primăria Râmicu Vâlcea, își continuă seria investițiilor imobiliare cu un hotel de cinci stele în localitatea Călimănești.

Citește și: Din salariu de 900 €, Gutău junior face blocuri de zeci de milioane € în Vâlcea, unde tatăl e primar

Din 900 € salariu, fiul primarului Gutău, din Râmnicu Vâlcea, își face și hotel de 20.000.000 euro

Aflată la doi pași de orașul condus de ani de zile de tatăl său.

Newsweek România a scris recent că Gutău junior are în derulare o serie de investiții imobiliare de milioane de Euro în două complexe rezidențiale chiar în orașul condus de tatăl său.

Singurele sale venituri declarate oficial sunt cele de consilier parlamentar în valoare de 900 Euro.

Citește și: Poliția cercetează aprinderea a 18.000 de candele în cimitirele din Vâlcea. Ordinul l-a dat primarul

Tatăl său a fost anchetat în două dosare de corupție instrumentate de procurorii DNA pentru luare de mită și abuz în serviciu. 

Un hotel de cinci stele

O structură de beton în plină construcție s-a pierdut între două case de pe Calea Traian din stațiunea balneoclimaterică Călimănești.

O mână de muncitori își pasează comenzi scurte dar și cuvinte deocheate printre rîsete pline de viață.

Panoul din fața investiției ne arată cine este beneficiarul autorizației de construcție: Riv Estate SRL din Râmnicu Vâlcea.

Compania, înființată doar de patru ani, aceasta fiind prima investiție de anvergură, este deținută în cascadă de o serie de alte companii: Continental Properties SRL cu 75% din acțiuni și Eryoncim SRL.

Prima din cele două companii este deținută în proporții egale de Vlad Gutău, Smărăndoiu Nicolae și Dumitrescu Constantin.

Primul este fiul mult mai renumitului său tata: Mircia Gutău, primarul din Râmnicu Vâlcea, candidat pentru un nou mandat. De această dată din partea PSD.

Smărăndoiu Nicolae este un prieten de-al lui Vlad în timp ce Dumitrescu este unul din cei mai mari constructori din Râmnicu Vâlcea.

Cea de-a doua companie este deținută de Bușcă Constantin Alexandru, care a cumpărat pachetul său de acțiuni chiar de la Vlad Gutău. Bușcă este un dezvoltator imobiliar din orașul tatălui lui Vlad.

Și proprietarul unei alte companii de construcții din zonă, cea care construiește și hotelul din Călimănești.

O investiție de 15-20 milioane Euro

Conform autorizației de construcție emisă de Primăria Călimănești hotelul fiului primarului din Râmnicu Vâlcea se va numi Calli:

“Se propune realizarea unui imobil cu destinație hotelieră, la demisolul căruia vor fi amplasate spațiile tehnice și o zonă de spălătorie. La parter se vor regăsi accesul principal, zona de recepție și bar, zona spa și zona piscinelor. Primul etaj găzduiește restaurantul, bucătăria și o sală multifuncțională. Zona de cazare în regim hotelier se va desfășura la etajele superioare 2-6 și la ultimul etaj, retras. Numărul unităților de cazare: 112“, se specifică în autorizația de construire emisă în august anul trecut.

Compania fiului primarului din Râmnicu Vâlcea are termen până în august 2025 să termine investiția a cărei valoare declarată este de 7,7 milioane lei, va avea șapte etaje și o suprafață construită de 7711,89 metri pătrați.

Surse din piața imobiliară din zonă ne-au declarat că valoarea reală a a investiției în noul hotel a fost vehiculată la circa 15-20 milioane de Euro.

Mircia Gutău: “Fiul meu nu-mi spune ce face“

Contactat de Newsweek România, Mircia Gutău, ne-a spus că fiul său nu-l informează în privința investițiilor acestuia: “Fiul meu este major, are 38 ani și nu-mi raportează mie ceea ce face . Credeam că v-ați informat și ați aflat deja, că în calitatea pe care o am de primar al municipiului Rm.Valcea,  nu pot elibera autorizații de construire pe teritoriul altei localități! Vă doresc o zi liniștită!“.

Gutău senior nu a dorit să ne spună de unde crede că are fiul său bani pentru a investi în acest nou proiect imobiliar de lux.

Vlad Gutău în silenzio stampa

Gutău junior nu a răspuns întrebărilor Newsweek România legate de sursa investițiilor, dacă a primit sau nu ajutor financiar sau de altă natură de la tatăl său, care e valoarea reală a investiției în acest hotel, ce alte investiții mai are în plan etc

Vezi aici întrebările trimise către fiul primarului din Râmnicu Vâlcea

Fiul primarului nu ne-a răspuns nici la întrebările anterioare legate de cele două investiții imobiliare realizate pe o altă companie unde deține un pachet semnificativ de acțiuni, Continental Properties SRL.

Atunci Newsweek România a scris AICI că Vlald Gutău a investit circa 13-19 milioane Euro în două complexuri rezidențiale din Râmnicu Vâlcea în condițiile în care singurele sale venituri oficiale declarate sunt de circa 900 Euro pe lună dintr-o poziție de consilier parlamentar la cabinetul deputatului PSD de Vâlcea, Eugen Neață.

Unde este angajat din decembrie 2018. De atunci și până în noiembrie anul trecut a încasat 287.422 lei (circa 60.000 Euro). 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te