Zelenski spune că Ucraina are un „potențial semnificativ” pentru a avansa pe câmpul de luptă

DE Daniel Toșa | 22.07.2022 - 11:46
Zelenski spune că Ucraina are un „potențial semnificativ” pentru a avansa pe câmpul de luptă/FOTO: Facebook/VolodimirZelenski

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensk, a declarat că echipa sa de securitate națională consideră că țara sa are un potențial semnificativ pentru avansarea forțelor noastre pe front și pentru provocarea de noi pierderi semnificative rușilor.

SHARE

"Am definit sarcini în unele zone tactice pentru a ne consolida pozițiile. Și, de asemenea, am lucrat temeinic la chestiunea dotării trupelor cu armament modern - intensitatea atacurilor asupra inamicului încă trebuie să fie crescută", a declarat Zelensky.

El a precizat că șeful său de stat major, Andri Yermak, și comandantul forțelor armate, generalul Valery Zaluzhni, au mai avut o discuție cu consilierul american pentru securitate națională, Jake Sullivan, și cu președintele Statului Major Întrunit, generalul Mark Milley.

"Iar mâine așteptăm și vești pentru statul nostru din partea Turciei cu privire la deblocarea porturilor noastre", a declarat Zelenski.

Citește și: EXCLUSIV Buhnici, implicat în afaceri de 15.000.000 lei în ultimii 3 ani. Un milion, rulat în IT

Enumerând locurile lovite joi de artileria și rachetele forțelor rusești, Zelenski a declarat că fiecare lovitură "este un argument pentru ca Ucraina să primească mai multe HIMARS și alte arme moderne și eficiente".

El a salutat, de asemenea, o rezoluție propusă în Senatul SUA care ar recunoaște acțiunile Rusiei împotriva Ucrainei drept genocid, potrivit CNN.

Citește și: VIDEO Ucraina va primi avioane Gripen, Rafale și Eurofighter. S-a zis cu supremația aeriană a Rusiei

Turcia spune că un acord pentru transportul de cereale ucrainene va fi semnat vineri

Un acord care să permită transportul în siguranță al cerealelor ucrainene din porturile blocate ale țării va fi semnat vineri la Istanbul, potrivit unei declarații a Direcției de comunicare a Turciei.

Detaliile acordului emergent, negociat de ONU și Turcia cu Rusia și Ucraina, nu au fost încă divulgate, iar declarația Turciei a fost primită cu prudență de oficialii ucraineni.

Declarația a precizat că acordul va fi semnat la ora locală 16:30 (9:30 ET) de către părțile ucraineană și rusă, președintele turc Recep Tayyip Erdoğan și secretarul general al ONU, António Guterres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.