Zeci de persoane au murit într-un incendiu în capitala Indiei

DE Romulus Preda | 14.05.2022 - 11:25
Zeci de morți într-un incendiu în India / FOTO: https://pixabay.com/

Cel puţin douăzeci şi şapte de persoane au murit şi alte câteva au suferit arsuri într-un incendiu din New Delhi, care a avut loc vineri, într-o clădire comercială din capitala Indiei, relatează news.ro, care citează lefigaro.fr.

SHARE

"Douăzeci şi şapte de cadavre carbonizate au fost recuperate din clădire şi alţi zeci au fost răniţi”, a declarat pentru AFP Satpal Bharadwaj, director de operaţiuni pentru departamentul de pompieri din Delhi, inclusiv capitala.

Potrivit lui Satpal Bharadwaj, în clădire se aflau aproximativ 70 de persoane când a izbucnit incendiul. "Nu a existat o ieşire de urgenţă şi majoritatea oamenilor au murit de asfixiere”, a spus el, adăugând că autopsiile vor dezvălui mai multe detalii.

Citește și: Chinezii de la Alibaba au dat afară 40% din angajații din Rusia. Sancțiunile dăunează business-ului

Peste 40 de persoane au suferit arsuri şi au fost internate în spital, potrivit rapoartelor presei. Aproximativ 60 până la 70 de persoane au fost salvate din clădire, potrivit presei locale care citează poliţia.

Cauza incidentului nu este încă cunoscută, a spus Satpal Bharadwaj, care a adăugat că clădirea a fost folosită pentru "birouri şi (pentru depozitarea) materialului de ambalare din hârtie".

Citește și: FOTO Rușii și-au instalat sisteme antiaeriene „Tor-M2” şi „Panţîri” pe Insula Șerpilor

Incendiul a izbucnit într-o clădire comercială cu patru etaje din vestul oraşului Delhi. A avut loc la primul etaj, care găzduieşte birourile unei companii de producţie de camere de securitate şi routere, potrivit NDTV, citându-l pe şeful poliţiei Sameer Sharma. La faţa locului s-au deplasat aproximativ 30 de maşini de pompieri, dar şi ambulanţe.

Times of India a raportat că proprietarul clădirii a fost arestat. Incendiile sunt frecvente în India din cauza practicilor proaste din industria construcţiilor şi a nerespectării reglementărilor de siguranţă. Un poliţist a declarat pentru AFP, sub rezerva anonimatului, că unul dintre proprietarii biroului a fost arestat pentru audieri, fără a oferi mai multe informaţii cu privire la motivul arestării sale..

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.