FSB a interzis unor oficiali ruși să urce la bordul Il-76 doborât. Doar cinci cadavre la morgă

DE Adina Mutăr | 25.01.2024 - 19:42
FSB a interzis unor personalități ruse să urce la bordul Il-76 doborât - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

FSB a interzis unor oficiali ruși să urce la bordul Il-76 doborât. Doar cinci cadavre la morgă. Serviciile secrete ucrainene au declarat că avionul Il-76 prăbușit în Belgorod, Rusia, trebuia să transporte oficiali ruși, dar în ultimul moment, FSB le-a interzis îmbarcarea.

SHARE

FSB a interzis unor oficiali ruși să urce la bordul Il-76 doborât. Doar cinci cadavre au ajuns la morga orașului Belgorod, a declarat Andri Iusov, reprezentant al serviciilor secrete ucrainene DIU,

Iusov a precizat că serviciile de informații ucrainene au avut această informație imediat după prăbușirea Il-76.

FSB a interzis unor oficiali ruși să urce la bordul Il-76 doborât. Doar cinci cadavre la morgă

El a adăugat că echipele de intervenție nu au avut voie să inspecteze locul accidentului.

„Mai multe VIP-uri aflate la bord din reprezentanța militară și politică a statului agresor ar fi trebuit să fie în acea aeronavă. Numele lor sunt cunoscute și vor fi dezvăluite, iar materialele vor fi furnizate în cadrul anchetei internaționale.

Dar, în ultimul moment, FSB le-a ordonat să nu se urce la bord și să folosească alte mijloace de transport. Această informație a fost stabilită abia după producerea incidentului”, a declarat Iusov.

Reprezentanții Ministerului rus pentru Situații de Urgență care au ajuns la fața locului au fost, practic, alungați de reprezentanții FSB și ai armatei și nu au avut voie să inspecteze locul, conform protocolului.

Citește și: Eroare sau diverse? Rusia publică "lista completă" a echipajului avionului Il-76 doborât de Kiev

Iusov a subliniat că videoclipul de la locul accidentului nu arată rămășițe de corpuri umane și, conform informațiilor, doar cinci cadavre au fost duse la morga locală din Belgorod.

Acest număr, de fapt, corespunde numărului de membri ai echipajului Il-76 - aceeași aeronavă care făcea parte din Forțele Aerospațiale Ruse, a adăugat Iusov.

Un avion rusesc Il-76 s-a prăbușit în districtul Korocea din regiunea Belgorod din Rusia. Surse din Statul Major al Ucrainei au declarat că avionul transporta rachete antiaeriene S-300, potrivit pravda.com.ua.

Citește și: VIDEO Rusia cere reunirea de urgență a ONU după doborârea avionului Iliuşin Il-76. Zelenski plusează

La câteva ore după ce au apărut informațiile despre doborârea Il-76, Statul Major al Forțelor Armate Ucrainene a emis un comunicat în care sugerează că aeronava este o țintă militară și căra muniție pentru armata rusă.

Moscova susține că în avion erau 65 de prizonieri ucrainieni în cadrul unui proces de schimb și că avionul ar fi fost doborât de Ucraina.

Serviciile secrete ucrainene au spus că un schimb de prizonieri între Rusia și Ucraina trebuia să aibă loc miercuri, 24 ianuarie, dar nu a avut loc.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te