VIDEO Un avion Air Canada cu probleme la motor și fără un cauciuc, aterizare de urgență la Madrid

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 03.02.2020 - 21:50

O aeronavă Air Canada, cu 128 de pasageri la bord, zboară în cercuri, lângă Madrid, pentru a arde combustibilul, în timp ce se pregătește pentru o aterizare de urgență din cauza problemelor cu unul dintre cele două motoare ale sale și cu o anvelopă avariată în timpul decolării.

SHARE

UPDATE: Avionul a aterizat în siguranță pe aeroportul din Madrid.

________________

Ministerul Apărării din Spania a declarat că un avion de luptă F18 a fost trimis de pe un aeroport militar din apropierea capitalei spaniole, pentru a evalua daunele produse la trenul de aterizare a zborului AC837, care a pornit spre Toronto, potrivit Washington Post.

Aeronava plecase de pe aeroportul internațional Adolfo Suárez-Barajas la începutul zilei de luni și era programată să aterizeze în Toronto la 15:40, ora locală.

Într-un comunicat trimis către The Associated Press, compania aeriană a declarat că avionul „a întâmpinat o problemă a motorului la scurt timp după decolare”, precum și o anvelopă ruptă - una dintre cele 10 de pe Boeing 767-300.

Reprezentanții Air Canada au adăugat că aeronava „este proiectată să funcționeze pe un motor și piloții noștri sunt complet pregătiți pentru această eventualitate.

Cu toate acestea, a fost declarată o urgență pentru a obține prioritate de aterizare".

O purtătoare de cuvânt a operatorului aeroportului din Spania, AENA, a declarat AP că Air Canada a solicitat un culoar pentru o aterizare de urgență la aproximativ 30 de minute după decolare.

Un purtător de cuvânt al Enaire, autoritatea de navigație aeriană din Spania, care nu a dorit să-și dea numele, a precizat că trenul de aterizare al avionului nu s-a pliat corect la decolare și este posibil ca o parte din acesta să fi deteriorat o parte a unuia dintre motoare.

Acesta a spus că pilotul estimează că avionul ar trebui să poată încerca aterizarea de urgență în jurul orei 19:30. ora locală (20.30 ora României), după ce consumă combustibilul. Operațiunea durează câteva ore, pentru că aparatul de zbor are mii de litri de combustibil.

Serviciile de urgență, inclusiv camioane de pompieri și ambulanțe, au fost dislocate pe aeroportul capitalei spaniole.

Ziarul El Mundo din Spania a publicat o înregistrare audio, în care pilotul avionului explică pasagerilor nevoia de a se întoarce la Madrid, deoarece o roată a fost deteriorată în timpul decolării.

„Pentru că suntem un pic prea grei, trebuie să scăpăm de combustibil înainte de a putea ateriza”, poate fi auzit pilotul, spunând în spaniolă.

Locuitorii din Madrid au postat videoclipuri online care arată un avion care zboară neobișnuit de jos peste centrul și suburbiile capitalei spaniole.

Este al doilea incident într-o singură zi, pe aeroportul internațional din Madrid, cel mai aglomerat din țară. Tot luni, aeroportul s-a închis mai bine de o oră din cauza observării unei drone în zona de siguranță.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te