VIDEO Ultimele cuvinte terifiante ale unei ucigașe în serie: "Mă voi întoarce cu Iisus pe 6 iunie"

DE Daniel Toșa | 11.11.2022 - 13:56

Aileen Carol Wuornos, una dintre cele mai mari ucigașe în serie din istoria omenirii a ținut să predice un ultim mesaj înfricoșător în fața a zeci de oameni adunați să vadă execuția ei. Viața ei a fost subiectul unor documentare și al unui film horror.

SHARE

Cazul ei a atras atenția la nivel național asupra unor probleme precum relația dintre gen și violență și tratamentul juridic al actelor de autoapărare ale femeilor.

O viață de coșmar a transformat-o într-un monstru 

Wuornos a avut o copilărie profund tulbure. Părinții ei s-au despărțit înainte de nașterea ei, iar tatăl ei a petrecut mai târziu timp în spitale de boli mintale pentru molestarea copiilor.

Când Wuornos avea patru ani, ea și fratele ei au fost trimiși să locuiască cu bunicii ei.

La începutul adolescenței, a petrecut ceva timp într-un centru de plasament pentru mame necăsătorite, apoi a abandonat școala și s-a îndreptat spre prostituție.

Citește și: Efectul sancțiunilor: Piața auto din Rusia se închină la China. Mașini occidentale, doar pe sub mână

În 1974, Wuornos a fost închisă pentru că a condus în stare de ebrietate și pentru că a tras cu o armă dintr-un vehicul în mișcare. Ulterior, a fost arestată de mai multe ori sub acuzații care includeau jaf armat, falsificare de cecuri și furt de mașini. La sfârșitul anilor 1980, era o femeie care locuia pe străzi.

Wuornos a devenit o ucigașă în serie

În 1989-1990, dându-se drept prostituată care făcea autostopul, a ucis șapte bărbați de vârstă mijlocie și le-a abandonat cadavrele pe autostrăzile din Florida și sudul Georgiei; unii speculează că ar fi ucis un al optulea automobilist în aceeași perioadă.

Arestată la începutul anului 1991, ea a recunoscut crimele, dar a susținut că a acționat în legitimă apărare după ce bărbații au atacat-o.

Citește și: Putin nu merge la summitul din Bali. Se teme că va fi asasinat de serviciile secrete ale SUA

Susținătorii lui Wuornos au văzut-o ca pe o femeie puternică și independentă - și chiar ca pe o figură eroică pentru că s-a apărat împotriva agresiunii masculine.

În 1992 a fost condamnată pentru una dintre crime și condamnată la moarte. Ulterior, a pledat vinovată pentru alte trei crime și a recunoscut că a ucis pentru profit și nu în legitimă apărare. A fost executată prin injecție letală.

Ultimele sale cuvinte i-au terifiat chiar și pe "călăi"

"Dumnezeu va fi acolo, Isus Cristos va fi acolo, toți îngerii și toate celelalte și știi, orice ar fi dincolo, cred că va fi mai mult ca un truc cu stelele, ca și cum m-aș fi urcat într-un vehicul spațial și apoi mă voi muta pe o altă planetă, dar orice ar fi dincolo, știu că va fi bine.

"Aș vrea doar să spun că sunt ca o stânca și mă voi întoarce de Ziua Independenței, cu Iisus, pe 6 iunie. Ca în film, cu nava mamă cea mare. Mă voi întoarce!".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te