VIDEO Ucraina, echipată de victorie. Au venit toate tancurile Abrams și rachete cu rază lungă ATACMS

DE Adina Mutăr | Actualizat: 18.10.2023 - 11:25
Ucraina, echipată de victorie. Au venit toate tancurile Abrams - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

Ucraina, echipată de victorie. Au venit toate tancurile Abrams și rachete cu rază lungă ATACMS. Statele Unite au predat Ucrainei cele 31 de tancuri de luptă americane M1A1 Abrams promise, împreună cu piese de schimb și muniția.

SHARE

Ucraina, echipată de victorie. Au venit toate tancurile Abrams și rachete cu rază lungă ATACMS, potrivit colonelului Martin O'Donnell, purtătorul de cuvânt al Comandamentului pentru Europa și Africa al SUA.

Potrivit lui O'Donnell, toți ucrainenii care s-au antrenat pe tancuri cu trupele americane în Germania s-au întors și ei în Ucraina.

Ucraina, echipată de victorie. Au venit toate tancurile Abrams și rachete cu rază lungă ATACMS

„Ne-am îndeplinit până la capăt promisiunea. Din acest punct încolo, este la latitudinea lor să stabilească când și unde vor desfășura această capacitate”, a spus reprezentantul Armatei SUA.

Acesta nu a precizat când au ajuns exact ultimele tancuri Abrams promise în Ucraina, dar a subliniat că ar trebui să treacă o anumită perioadă de timp înainte ca acestea să poată fi dislocate pe câmpul de luptă – pentru ca forțele ucrainene să se asigure că toate elementele de sprijin necesare sunt la locul lor. 

M1 Abrams se va afla printre alte tancuri din arsenalul Ucrainei, pe care le poate folosi pentru a avansa și a elibera teritoriile ocupate de ruși în regiunile de est și de sud, potrivit pravda.com.ua.

Președintele Volodimir Zelenski a mulțumit Statelor Unite și a confirmat că și rachetele ATACMS „s-au dovedit a fi eficiente pe câmpul de luptă”.

Citește și: VIDEO Momentul în care un tanc rusesc, lider de coloană, cade de pe un pod de pontoane

The Wall Street Journal a raportat că, în ultimele zile, SUA au trimis în secret „un număr mic de rachete” în Ucraina.

Forțele ucrainene au folosit rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune pentru lovituri asupra a două baze aeriene din orașele ocupate Berdiansk și Lugansk, în noaptea de 16-17 octombrie, distrugând tehnică de luptă și avariind pistele.

Totodată, forțele ruse efectuează atacuri fără succes pe fronturile Kupiansk, Bahmut, Avdiivka, Marinka, Șahtarsk și Zaporojie, potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei pe Facebook, la 17 octombrie.

S-au desfășurat 56 de lupte la 17 octombrie, iar rușii nu au obținut nicio victorie.

Pe frontul Kupiansk, forțele ucrainene au respins 12 atacuri rusești în vecinătatea orașelor Sinkivka, Ivanivka și Kislivka din regiunea Harkov și alte 7 atacuri în apropiere de Nadiia din regiunea Lugansk.

De asemenea, apărătorii ucraineni au respins atacurile pe frontul Bahmut de lângă Klișchiivka, regiunea Donețk.

Citește și: VIDEO „Indestructibilul” tanc rusesc T-90M Proryv, făcut praf și pulbere de rachetele sovietice RPG7

Pe frontul Avdiivka, rușii au efectuat operațiuni de asalt fără succes cu sprijinul aeronavelor în apropiere de Avdiivka și la sud de Tonenke, regiunea Donețk. 

Rușii au efectuat operațiuni de asalt fără succes cu sprijinul aeronavelor în zonele Marinka și Novomikhailivka, regiunea Donețk, pe frontul Marinka. Trupele ucrainene au respins acolo 17 atacuri rusești, potrivit pravda.com.ua.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te