VIDEO Trei morți și 34 de răniți, după ce Rusia a bombardat un bloc de locuințe din Harkov

DE Daniel Toșa | Actualizat: 25.09.2024 - 08:10
Trei morți și 34 de răniți, după ce Rusia a bombardat un bloc de locuințe din Harkov - Foto:X/ @Nastushichek
Trei morți și 34 de răniți, după ce Rusia a bombardat un bloc de locuințe din Harkov - Foto:X/ @Nastushichek

Trei morți și 34 de răniți după ce Rusia a bombardat un bloc de locuințe din Harkov. Un bloc înalt de locuințe și o brutărie din orașul Harkov, situat în nord-estul Ucrainei, au fost lovite de bombe ghidate lansate de forțele ruse.

SHARE

Trei morți și 34 de răniți, după ce Rusia a bombardat un bloc de locuințe din Harkov. Autoritățile locale avertizează că alte victime ar putea fi prinse sub dărâmături.

Trei morți și 34 de răniți, după ce Rusia a bombardat un bloc de locuințe din Harkov

Primarul din Harkov, Igor Terekov, a informat pe Telegram că patru districte din oraș au fost lovite de bombe ghidate rusești. Unele dintre bombe au căzut în zone deschise, cauzând daune minore. Totuși, un bloc cu nouă etaje a fost grav afectat, mai multe niveluri fiind complet distruse.

„Era aproape reparat, erau montate ferestre, era izolat și pregătit pentru sezonul de încălzire. Inamicul l-a lovit a doua oară”, a declarat Terekov.

Potrivit acestuia, secțiunea afectată a clădirii adăpostea 82 de persoane. Printre răniți se află și un adolescent de 17 ani, a anunțat guvernatorul regional Oleg Sinegubov, iar patru dintre victime sunt în stare gravă.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a reacționat pe platforma X, fostul Twitter, condamnând atacurile de la Harkov:

Citește și: România și Ucraina produc împreună armament împotriva rușilor. Cu ce aprovizionează frontul

„Țintele bombelor rusești au fost un bloc de locuințe, o brutărie, un stadion. Cu alte cuvinte, viața de zi cu zi a oamenilor obișnuiți”, a declarat liderul de la Kiev.

Atacul a avut loc în timp ce liderii mondiali, inclusiv Zelenski, s-au reunit la Adunarea Generală a Națiunilor Unite, desfășurată la New York.

„Se discută mult acum la Adunarea Generală a ONU despre eforturile colective pentru securitate și viitor. Dar noi trebuie doar să oprim teroarea. Să avem securitate. Să avem un viitor”, a adăugat Zelenski.

Citește și: Putin, disperat, caută noi „linii roșii”. Occidentul, imun la amenințările nucleare ale Moscovei

Atacul asupra Harkovului vine pe fondul unei escaladări a bombardamentelor asupra orașului Zaporojie, situat în sudul Ucrainei, unde șapte persoane au fost rănite în urma unui nou raid aerian.

Atacuri continue asupra Zaporojie

Atacurile asupra orașului Zaporojie continuă, utilizând aceleași bombe ghidate ca în Harkov, conform guvernatorului Ivan Fedorov.

Mai multe locuințe civile au fost distruse, iar patru dintre cei șapte răniți au fost transportați la spital. Într-un atac anterior, desfășurat în timpul nopții, o persoană a fost ucisă.

În ciuda acuzațiilor repetate, Rusia neagă că ar viza civili, deși războiul a cauzat moartea a mii de persoane în cei doi ani și jumătate de conflict.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te