VIDEO Teroristul ISIS de la Paris s-a însurat în închisoare prin telefon. A ucis 130 de persoane

DE Daniel Toșa | 04.11.2022 - 15:29

Singurul terorist sinucigaș care a supraviețuit celui mai grav atac terorist din istoria recentă a Franței s-a căsătorit în închisoare. Ceremonia s-a desfășurat la telefon.

SHARE

Salah Abdeslam, în vârstă de 33 de ani s-a însurat în închisoare. El a luat parte la ceremonie prin telefon din celula sa de înaltă securitate, unde ispășește mai multe condamnări pe viață legate de atacul ISIS de la Paris, în care au fost ucise 130 de persoane.

În ciuda faptului că se află sub supraveghere 24 de ore din 24 în închisoarea Fleury-Mérogis din oraș, el a reușit să formeze o "relație devotată" cu noua sa mireasă prin telefon.

O sursă a declarat pentru postul de radio RTL: "Este o femeie aleasă de tatăl teroristului, pe care Salah Abdeslam nu o cunoștea.

"Serviciile de informații ale închisorii franceze, care ascultă toate convorbirile sale telefonice, observaseră deja că Salah Abdeslam plănuia de ceva timp să se căsătorească".

Citește și: VIDEO Efectul crizei: s-au înmulțit infracțiunile de cămătărie, înșelăciune, fals și spălare de bani

Tatăl teroristului este Abderrahmane Abdeslam, un bărbat de 73 de ani, născut în Maroc, care locuiește la Bruxelles, unde fiul său a condus cândva un bar. Se crede că el ar fi ales noua mireasă a fiului său, al cărei nume și naționalitate nu au fost dezvăluite.

Abdeslam rămâne un musulman devotat, astfel încât se crede că mariajul său este unul religios, mai degrabă decât o uniune civilă.

În iunie, lui Abdeslam i s-a spus că nu mai are nicio speranță de eliberare condiționată, după ce cinci judecători specializați în lupta împotriva terorismului, care se întrunesc la Paris, l-au găsit vinovat de crimă în masă.

Citește și: VIDEO Adrian Zuckerman, fost ambasador SUA, despre Schengen: „Olandezii ar trebui să fie rușinați”

Abdeslam, un cetățean francez de origine marocană din Belgia, a susținut că s-a retras în mod deliberat din ravagiile din noiembrie 2015, în care alți teroriști ISIS, inclusiv propriul său frate, au fost făcuți bucăți.

El s-a descris ca fiind un "soldat al Statului Islamic" și a făcut parte din "unitatea de comando" care a atacat stadionul național de sport Stade de France din Paris, împreună cu șase restaurante și baruri și sala de muzică Bataclan.

Procurorii au declarat că vesta explozivă a lui Abdeslam a funcționat defectuos și că acesta a fugit apoi din capitala franceză în orele de după atacul de vineri 13.

La câteva zile după arestarea sa în martie 2016, în urma unei vânători de patru luni care s-a încheiat cu un schimb de focuri la Bruxelles, atentatori sinucigași care făceau parte din aceeași celulă au lovit la aeroportul din oraș și la metrou, ucigând 32 de persoane și rănind sute, potrivit DailyMail.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te