VIDEO Specialiștii spun că Putin nu a participat la slujba de Paște, imaginile fiind de anul trecut

DE Elena Andrei | 25.04.2022 - 16:46
Putin nu a participat la slujba de Înviere/foto: captură video

Specialiștii au atras atenția că imaginile cu liderul de la Kremlin la slujba de Înviere nu sunt de anul acesta, așa cum au fost prezentate de televiziunea rusă. „Imaginile sunt din 2021” afirmă site-urile de opoziție din Rusia și Ucraina.

SHARE

Imaginile îl arată pe Putin îmbrăcat în același costum, cu aceeași lumânare și doar o ușoară schimbare de nuanță a cravatei. 

Televiziunea rusă a prezentat imagini cu Putin participând la slujba Paștelui de la miezul nopții pentru a marca Paștele Ortodox alături de primarul Moscovei, Serghei Sobianin, la uriașa Catedrală Hristos Mântuitorul încrustată cu aur din Moscova.

Dar imaginile și filmările video ale evenimentului au fost analizate de presa de opoziție din Rusia și Ucraina, sugerând că „noile” clipuri sunt cele de anul trecut, din 2 mai 2021, ușor manipulate.

Între imaginile de la întâlnirea de săptămâna trecută cu ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, și cea din noaptea de 24 aprilie, șeful statului pare că a slăbit surprinzător și i s-a dezumflat și față.

Nemaivorbind de faptul că și întâlnirea cu Șoigu părea trucată, în sensul imaginilor cu ministrul rus al Apărării, cea din noaptea de Înviere avea toate elementele din imaginile de anul trecut.

Există doar diferențe subtile de iluminare și de culoarea cravatei lui Putin între ambele seturi de imagini de la slujba de Paște, ceea ce i-a determinat pe specialiști că afirme că  imaginile au fost manipulate.

„Putin poartă același costum și aceeași lumânare ca pe 2 mai 2021”, scrie publicația rusă The Village.

„Acest lucru este dovedit de un reportaj foto de la biserică pe site-ul Kremlinului”.

Citește și

Serviciile secrete britanice: Moscova plănuieşte organizarea unui referendum la Herson

Blinken: Rusia a încercat să distrugă suveranitatea și independența Ucrainei. A eșuat

Media de investigații a opoziției, Agentstvo, a mai susținut că filmările din acest an cu Putin participând la ceremonie - o apariție pe care o face anual - păreau să fi fost distorsionate.

„În difuzarea slujbei de Paște de la Catedrala Mântuitorului Hristos, Putin a dispărut pentru o clipă. Acest lucru s-a întâmplat în timpul schimbării cadrelor, de la un prim plan cu președintele la unul mai general. Locul unde ar fi trebuit să fie Putin era gol”, scrie Agentstvo.

„Utilizatorii rețelelor de socializare, după ce au studiat fotografiile, s-au îndoit că președintele a participat la un eveniment public. Putin are aceeași alură, aceeași expresie facială, aceeași lumânare”, a scris canalul Telegram Mozhem Obyasnit.

În timpul slujbei, când Patriarhul Kirill - șeful Bisericii Ortodoxe Ruse - a declarat „Hristos a înviat”, Putin nu s-a alăturat celorlalți membri ai congregației pentru a răspunde „Adevărat a înviat”, potrivit Reuters.

În schimb, a fost arătat mușcându-și buzele, ca și cum ar fi zis mai pentru el, dar în realitate un gest de nerăbdare, poate filmat anul trecut și nedifuzat, numai bun pentru anul acesta în loc de „Adevărat a înviat!”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te