VIDEO Șocant: Doi din cei patru americani răpiți în Mexic, morți. Intraseră doar de 12 minute

DE Elena Andrei | 07.03.2023 - 21:33
Doi din cei patru americani răpiți în Mexic, morți/Foto: captură tv/you tube

Doi din cei patru americani răpiți în Mexic, morți. Aceștia au ost răpiți în timpul unui schimb de focuri, la doar 12 minute după ce au trecut frontiera.

SHARE

Doi dintre cei patru cetățeni americani răpiți cu violență în Mexic în timpul unui schimb de focuri terifiant surprins de camera de filmat vineri au fost găsiți morți și alți doi în viață, au anunțat autoritățile marți.

Unul dintre americanii supraviețuitori a fost rănit grav, iar celălalt este nevătămat, a anunțat guvernatorul de Tamaulipas, Américo Villarreal.

O persoană a fost arestată.

Patru americani au fost răpiți în Mexic imediat ce au trecut frontiera

Cei patru din Carolina de Sud – identificați ca Latavia „Tay” McGee, Shaeed Woodard, Zindell Brown și Eric James Williams – au fost răpiți sub amenințarea armelor, în plină zi, la 4 mai, la 12 minute după ce au intrat în orașul de frontieră  Matamoros, situat în statul de nord-est Tamaulipas.

Video-ul șocant al răpirii arată câțiva bărbați înarmați în veste antiglonț care vizează mașina albă cu numere de înmatriculare din Carolina de Nord în care călătorea grupul.

Citește și: China amenință SUA: „Cu siguranță vom avea conflict și confruntare. În joc e viitorul umanității”

Aceștia mergeau în Mexic pentru o procedură medicală estetică la care era programată tânăra McGee când s-a tras asupra lor și urcați în spatele unei camionete.

Reputația Matamoros pentru violențe și atacuri armate pe fondul războaielor cartelurilor a dus la ipoteza inițială că răpirea ar fi legată de droguri, dar se pare că răpirea este un caz de identitate greșită.

Doi morți, unul rănit grav

Un oficial mexican a declarat marți că doi dintre bărbați au fost găsiți morți, în timp ce o femeie și al treilea prieten sunt în viață.

Cei patru au fost găsiți la o clinică medicală din Matamoros, a declarat o sursă pentru CNN.

Unul dintre cei doi supraviețuitori este grav rănit, potrivit nypost.com.

Americanii care au supraviețuit au fost duși la granița de lângă Brownsville, Texas, într-un convoi de ambulanțe și SUV-uri mexicane, marți, potrivit Associated Press.

Citește și: VIDEO Momentul în care o erupție de 10 ori dimensiunea Pământului explodează din Soare

„Atacurile asupra cetățenilor americani sunt inacceptabile, indiferent unde sau în ce circumstanțe au loc. Vom lucra îndeaproape cu Guvernul mexican pentru a ne asigura că se face dreptate în acest caz.

În acest moment, preocupările noastre imediate sunt întoarcerea în siguranță a cetățenilor noștri, sănătatea celor care au supraviețuit atacului”, a declarat marți John Kirby, coordonatorul pentru comunicații strategice al Consiliului Național de Securitate.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te