VIDEO Sărbătoare națională în Argentina. "Regii fotbalului mondial" i-au readus trofeul lui Maradona

DE Daniel Toșa | 20.12.2022 - 09:48
Sărbătoare națională în Argentina. "Regii fotbalului mondial" i-au readus trofeul lui Maradona - FOTO: Profimedia

Este sărbătoare națională și zi liberă în Argentina selecționata de fotbal condusă de Lionel Messi a ajuns acasă la Buenos Aires după ce a cucerit trofeul suprem la Cupa Mondială din Qatar.

SHARE

Selecționata Argentinei, câștigătoare a Cupei Mondiale, a ajuns acasă într-un Buenos Aires plin de bucurie, marți dimineață, cu o mulțime masivă de oameni pe străzi, care au aclamat revenirea campionilor lor.

Căpitanul Lionel Messi a coborât primul din avion, ținând în mână trofeul de aur, urmat de echipa sa triumfătoare pe covorul roșu de la aeroport, întâmpinat de reporteri, oficiali și o formație live.

În momentul în care autocarul echipei a plecat de la aeroport, acesta a fost imediat asaltat de suporteri entuziaști îmbrăcați în culorile naționale albastru și alb. Videoclipurile arată cum autocarul înaintează încet în spatele unei escorte de poliție, înconjurat de zeci de mii de oameni care flutură steagul argentinian și lansează petarde în noapte.

Sute de mii de fani sunt așteptați pe străzile capitalei, marți, pentru petrecere după victoria emoționantă de duminică, la penalty-uri, împotriva Franței în Qatar. Ziua de marți a fost declarată sărbătoare națională în semn de celebrare.

Citește și: Operațiunea „Arca lui Noe”: Debarcarea lui Putin. Prigojin vrea să ia puterea cu mercenarii Wagner

Echipa își va petrece mai întâi noaptea pe terenul de antrenament al Federației Argentiniene de Fotbal, potrivit agenției media de stat Télam.

Luni, mulțimea de suporteri a campat la locul de antrenament înaintea sosirii echipei, iar fotografiile au arătat fanii ieșind din mașinile parcate pe teren. Unii s-au întins pe pături pe iarbă, în timp ce alții au zăbovit pe scaune de picnic în jurul unor răcitoare.

Revenirea extrem de așteptată a echipei continuă mai multe zile de sărbătoare neîntreruptă în întreaga țară și în rândul fanilor de peste hotare, după victoria explozivă a Argentinei împotriva Franței.

Citește și: Moscova avertizează Atena. Îi e teamă că Grecia va livra Ucrainei sisteme rusești de rachete S-300

Sute de mii de oameni s-au revărsat pe străzile din Buenos Aires după triumful de la Cupa Mondială, inundând bulevardul central 9 de Julio. Videoclipurile de pe rețelele de socializare au arătat fani bucuroși care se urcau pe stâlpii de pe stradă pentru a flutura steagul argentinian; alții, pe jos, dansau, cântau și scandau în semn de sărbătoare.

Triumful de la Doha a fost a treia victorie a Argentinei la Cupa Mondială și prima din 1986, când legendarul Diego Maradona a condus echipa la victoria din Mexic.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te