VIDEO Rusia a desfășurat delfini antrenați de luptă în Marea Neagră. Ce misiuni au contra Ucrainei

DE Alex Darvari | 28.10.2023 - 09:51

Rusia a desfășurat delfini militari în Marea Neagră împotriva Ucrainei. Misiunile lor vizează împiedicarea și detectarea scafandrilor mobiliuzați de Ucraina.

SHARE

Rusia a desfășurat delfini militari în Marea Neagră împotriva Ucrainei. Misiunile lor vizează împiedicarea și detectarea scafandrilor mobilizați de Ucraina.

Rusia și-a desfășurat delfinii de luptă special antrenați mai aproape de punctul culminant al luptelor din sudul Ucrainei, potrivit unui nou raport, într-o mișcare care extinde utilizarea de către Moscova a animalelor în Marea Neagră.

Citește și: O nouă dronă rusească a căzut pe teritoriul României. Este a patra. Reacția Ministerului Apărării

Carcasele cu delfini au apărut la o bază navală rusă din Novoozerne, nu departe de orașul Evpatoriya din vestul Crimeii, a raportat Naval News în octombrie, citând noi imagini.

VIDEO Rusia a dublat numărul delfinilor de luptă din Marea Neagră. Ce misiuni au contra Ucrainei

Delfinii de luptă nu sunt un fenomen nou în războiul din Ucraina. Rapoartele sugerează de mult timp că Rusia a antrenat și a folosit animale militare în jurul bazei sale din Marea Neagră de la Sevastopol, orașul-port din Crimeea, pentru a respinge forțele speciale ucrainene, iar Marina americană a folosit, de asemenea, delfini timp de mai multe decenii, scrie Newsweek.

Citește și: Militarii americani, în misiuni de poliție aeriană pe cerul României. 4 avioane F-16, în Baza Borcea

Institutul Naval al SUA a declarat în primele săptămâni ale invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina că forțele rusești din Sevastopol au pus două "țarcuri pentru delfini" la deschiderea portului, apărute în jurul lunii februarie 2022.

Novoozerne se află la nord de Sevastopol și mai aproape de sudul Ucrainei continentale, unde au loc unele dintre cele mai grele lupte, decât principala bază rusă de la Marea Neagră. Aceasta se află chiar la nord de Evpatoriya, asupra căreia Ucraina s-a concentrat în ultimele luni.

Ucraina a promis să recucerească Crimeea, anexată de Rusia în 2014 și folosită ca o trambulină pentru a lupta împotriva forțelor Kievului în ultimele 20 de luni de război total.

Desfășurarea delfinilor militari în Novoozerne este probabil destinată "apărării împotriva forțelor speciale ucrainene care reprezintă o amenințare reală în zonă", a relatat NavalNews.

Penele au apărut în vestul Crimeei în jurul lunii august a acestui an, a adăugat publicația.

La sfârșitul lunii iunie, Ministerul britanic al Apărării a declarat că Rusia a investit în "îmbunătățiri majore" la baza sa de la Sevastopol, inclusiv "un număr sporit de mamifere marine antrenate". Imagini ale bazei arată o "aproape dublare a țarcurilor plutitoare pentru mamifere", care conțineau probabil delfin, a declarat guvernul britanic într-o actualizare a informațiilor.

Rusia a antrenat o serie de animale pentru o mare varietate de misiuni, a declarat guvernul britanic, adăugând că delfinii din Crimeea erau destinați să respingă scafandrii inamici. În apele arctice rusești, forțele Moscovei au folosit, de asemenea, balene Beluga și foci, a adăugat Ministerul britanic al Apărării.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te