VIDEO Royal Navy și US Navy, demonstrație formidabilă de forță la exercițiile militare SINKEX

DE Daniel Toșa | Actualizat: 26.09.2022 - 11:06

Forțele britanice și americane au participat la un exercițiu militar „SINKEX” unde au simulat un atac asupra unei nave inamice. O fostă fregată din clasa Oliver Hazard Perry a fostei US Navy în Atlanticul de Nord a fost ținta la exercițiu

SHARE

Royal Navy și Royal Air Force au făcut o demonstrație formidabilă de putere de foc alături de aliații Statelor Unite împotriva unei foste nave de război a Marinei americane, pregătită special, în Atlanticul de Nord.

HMS Westminster, un elicopter Wildcat și trei avioane rapide RAF Typhoon au dezlănțuit focul și furia asupra fregatei dezafectate USS Boone, folosind o gamă de armament de mare putere.

Exercițiul, denumit Atlantic Thunder, a fost primul de acest tip pentru Royal Navy din ultimii 18 ani și a avut loc alături de omologii din US Navy și US Air Force.

A fost un exercițiu de testare în direct a armelor complexe împotriva unei ținte realiste aflate la mare distanță și a testat puterea și precizia forțelor navale și aeriene, oferind aliaților o experiență reală de lovire a țintelor pe mare de la distanță mare și demonstrând capacitatea mai multor tehnici avansate de luptă și țintire.

Citește și: Lupte interne la Beijing. Xi Jinping își arestează rivalii în ajunul Congresului Partidului Comunist

Fregata de tip 23 HMS Westminster a lansat două rachete anti-navă Harpoon în același timp cu o aeronavă de patrulare americană P-8 Poseidon, care a lansat una dintre rachetele sale - 660 kg de explozibil puternic, lovind simultan fosta USS Boone.

Elicopterul Wildcat al fregatei a urmat rapid, lansând rachete aer-sol Martlet în corpul navei Boone. Aceasta a fost prima tragere a noii arme anti-navă a Flotei Aeriene împotriva unei ținte realiste pe mare - până în acest moment, Martlet fusese folosită doar împotriva unor ținte construite special.

Citește și: SUA amenință că vor acționa decisiv dacă Rusia folosește arme nucleare în Ucraina

Echipajul Wildcat-ului a rămas în aer și a folosit capsula de țintire cu laser de la bord pentru a ghida un avion de vânătoare Typhoon de la 41 Squadron RAF pentru a lansa muniții Paveway IV ghidate cu precizie împotriva țintei. Aceasta a fost prima dată când un Typhoon al RAF a lansat muniție reală pe o navă de război folosită ca țintă maritimă și prima dată când un elicopter al Marinei Regale a ghidat Paveway IV spre țintă.

SUA și Marea Britanie, imbatabile pe toate fronturile

Comandantul Ed Moss-Ward, comandantul HMS Westminster, a declarat: "Atlantic Thunder a demonstrat că forțele navale și aeriene britanice și americane pot lucra împreună pentru a furniza un lanț mortal de la un capăt la altul împotriva unei ținte maritime la distanță mare.

"Integrarea armelor, a senzorilor și a comunicațiilor de înaltă performanță cu aliații noștri din NATO este esențială pentru capacitatea colectivă de luptă a Alianței, demonstrată de exercițiul de scufundare.

"Tragerile au sprijinit dezvoltarea capacităților de țintire și de armament ale Marinei Regale și au oferit posibilitatea de a efectua antrenamente realiste pentru a valida tacticile și procedurile de operare."

Locotenentul Ross Gallagher de la 815 Naval Air Squadron, la comanda elicopterului Wildcat de la Westminster, a declarat "Exercițiul a reprezentat o mare oportunitate pentru Wildcat de a prezenta sistemul de rachete Martlet și de a desemna ținte laser pentru Typhoon care lansează Paveway IV."

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te