VIDEO Revolte în hexagon după victoria Franței în fața Marocului. Un marocan, călcat de o mașină

DE Daniel Toșa | 15.12.2022 - 11:04

Momente de groază în care un băiat în vârstă de 14 ani a fost ucis în momentul în care ciocniri violente au izbucnit în Franța după victoria în fața Marocului la Cupa Mondială. Polițiștii francezi au efectuat 115 arestări în urma luptelor de stradă.

SHARE

Adolescentul a fost călcat în orașul Montpellier, din sudul țării, de un autoturism care flutura un steag francez.

Imaginile șocante arată un grup care încearcă să ia steagul în timp ce mergeau pe Rue de la Mosson, când, brusc, șoferul face o întoarcere în "U", lovindu-l pe băiat înainte de a pleca.

Autoritățile locale au confirmat că băiatul a murit în mod tragic după ce o mașină a intrat în el în mijlocul haosului din oraș.

Un purtător de cuvânt al guvernului din Hérault a declarat: "Un băiat a fost lovit violent miercuri seară în Montpellier de o mașină după meciul din semifinala Cupei Mondiale.

Citește și: EXCLUSIV Venitul unui profesor, de cinci ori mai mic ca al unui medic. Ce spune Ministerul Muncii

"El a fost transferat la spital în regim de urgență absolută. A murit la scurt timp după ce a primit îngrijiri medicale".

Aceștia au declarat că vehiculul a fost găsit în apropiere, iar polițiștii au demarat de urgență o anchetă.

Polițiștii au fost loviți de artificii în Paris, în timp ce mii de oameni au ieșit pe străzi pentru a sărbători după ce Franța a învins Marocul cu 2-0 și a ajuns în finală.

Imagini șocante au arătat scene haotice în timp ce fanii au bombardat polițiștii antirevoltă cu un șir de artificii, înainte ca ofițerii să fie nevoiți să fugă din linia de foc.

Citește și: VIDEO General britanic: Royal Marines, desfășurați în "operațiuni secrete" în Ucraina

Un alt filmuleț din capitala Franței a arătat cum poliția îi împingea pe fani în timp ce aceștia lansau rachete de semnalizare pe Champs Elysees.

Fanii gălăgioși au scandat în timp ce sute de mașini au defilat pe lângă mulțime, sunând din claxoane și fluturând steaguri pe geamuri.

Polițiștii francezi au declarat că 115 arestări au fost efectuate la Paris până la primele ore ale dimineții de joi, relatează Le Parisien.

În orașul francez Montpellier, imagini șocante au arătat, de asemenea, cum fanii aruncau scaune, artificii și pietre în polițiștii antirevoltă - și se urcau pe fântâna emblematică.

Polițiștii antirevoltă au fost, de asemenea, loviți de artificii în orașul francez Lyon, în timp ce la Nisa au izbucnit ciocniri între fani, iar pe străzile din Bordeaux a izbucnit haosul.

La Bruxelles, poliția a folosit gaze lacrimogene și tunuri cu apă după ce au izbucnit încăierări, iar fanii au aprins focuri în stradă și au aruncat cu artificii.

Zeci de persoane ar fi fost arestate în capitala belgiană în urma tulburărilor.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te