VIDEO Rachetele Harpoon au băgat frica în ruși. Au decis șă își mute navele din Marea Neagră

DE Daniel Toșa | Actualizat: 20.06.2022 - 17:56

După ce Ucraina a anunţat vineri că a lovit cu două rachete Harpoon o navă rusească de tip remorcher care naviga în Marea Neagră, flota rusă şi-a dat seama că nu e de joacă cu rachetele Occidentului așa că și-au mutat navele mai departe de țărm.

SHARE

Ucraina a anunţat vineri că a lovit cu două rachete Harpoon o navă rusească de tip remorcher, care naviga în Marea Neagră.

La scurt timp după acest anunţ, Marina ucraineană a precizat că remorcherul rusesc, identificat cu numele de Vasily Bek de către guvernatorul Odesei, transporta soldaţi, arme şi muniţii către Insula Şerpilor ocupată de trupele ruse din primele zile ale agresiunii contra Ucrainei.

Analiştii militari ucraineni ai publicaţiei Defense Express precizează că, după acest incident, forțele ruse de ocupație sunt nevoite acum să-și „ascundă” navele din Marea Neagră. Le ţin mai departe de ţărmurile Ucrainei.

 

Aria de acoperire aproximativă a sistemelor de apărare costieră cu rachete anti-navă Harpoon, utilizate de Marina ucraineană.

Citește și: VIDEO Două nave cu rachete de suprafață și trei submarine rusești, gata de atac în Marea Neagră

Astfel, după distrugerea remorcherului SB-739 ''Vasily Bekh'' ale Flotei ruse de la Marea Neagră, o parte din navele militare ruse s-au retras mai aproape de coasta Peninsulei Crimeea - ocupată temporar din 2014 de Forţele Armate Ruse.

Citește și: Șeful Statului Major Britanic: Armata Regatului Unit trebuie să fie pregătită să lupte în Europa

Decizia Flotei ruse de la Marea Neagră da ''a-şi pune la adăpost'' navele, confirmă ceea ce mulţi analişti militari au precizat anterior: ruşii se tem ca aceste rachete să nu le scufunde o altă navă importantă, aşa cum a fost în cazul crucişătorului Moskva, lovit de două rachete anti-navă Neptun, potrivit defenseromania

În luna mai, au apărut primele informaţii că Danemarca va furniza Ucrainei sisteme de apărare costieră cu rachete anti-navă Harpoon, care au fost anterior în serviciul Marinei daneze. Danemarca dispunea de două baterii cu câte de 2 lansatoare mobile cu 4 rachete fiecare. Recent, Oleksii Reznikov, ministrul ucrainean al Apărării, a declarat că rachetele anti-navă Harpoon apară deja Ucraina.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.