VIDEO Putin își face o „rezervă”: „Armata tinerilor”, de un milion de copii, de la 11 ani în sus

DE Elena Andrei | Actualizat: 13.09.2022 - 10:21
Putin își face o „rezervă”: „Armata tinerilor”/foto: Profimedia Images

Putin nu are scrupule când e vorba să-și formeze o armată loială: Manipulează copiii, folosindu-i în „jocuri pentru adulți", implicându-i în politica de război și poate chiar se gândește să-i implice pe câmpul de luptă în Ucraina.

SHARE

Practica instruirii minime a copiilor în tactica războaielor, în școli de cadeți sau pur și simplu tabere premilitare, există în multe țări. Însă, în regimurilor totalitare, cum este Rusia, copiii sunt obiectul și resursa dorită pentru politica imorală, fiind îndoctrinați după mersul puterii centrale.

De exemplu, în Rusia, începând din 2015, s-a format o „Armată a Tineretului", gestionată de Ministerul Apărării, care numără un milion de membri și care învață istoria pe care le-o „predă” Putin.

Centrul pentru Comunicare Strategică și Strategie Informațională a analizat modul în care regimul lui Putin folosește copiii în scopurile sale politice.

Un prim exemplu este cel al unei fetițe de 13 ani din Lugansk, Faina Savenkova, foarte mediatizată de Kremlin, care din 2014 susține că nu Rusia a atacat Ucraina, ci că „Ucraina a început să se autodistrugă”.

În 2021, rușii au prezentat la ONU un videoclip cu Faina, iar Dmitro Polianski, reprezentantul Rusiei, a vărsat lacrimi la propriu, emoționat de cuvintele „tinerei scriitoare”.

Citește și

VIDEO Întrunire secretă la Ialta. SUA au cerut Ucrainei să negocieze cu rușii. „Imposibil”

Crimeea, elementul forte al negocierilor pentru încheierea războiului dintre Rusia și Ucraina

„În ajunul Zilei Internaționale a Copilului, tânăra scriitoare Faina Savenkova din Donbas a făcut apel la ONU să nu uite de copiii din Donbas, care trăiesc în condiții de război de șapte ani. Este dificil să-ți reții emoțiile atunci când primești astfel de apeluri. Bineînțeles, nu vom permite colegilor noștri din Consiliul de Securitate al ONU să uite ce face armata ucraineană în estul propriei lor țări”, a plâns Polianski.

La 3 martie, în școlile rusești a avut loc o „lecție specială”, în care profesorii, folosind videoclipuri, trebuiau să le explice copiilor de ce Rusia a atacat Ucraina. Ideea principală a lecției: Rusia se apără împotriva Ucrainei rusofobe, iar războiul a început din cauza Maidanului.

În paralel cu pregătirea armatei pentru invazia Ucrainei, Putin pregătea o alta : „Armata Tineretului". Este vorba de o organizație pentru educarea tinerilor într-o cultură militaristă sub supravegherea Ministerului Apărării.

În 2016, organizația a început să funcționeze, iar în 2019, ea includea deja 300.000 de copii. 

Profesorii formează detașamente școlare, gestionate de cartierele generale raionale și regionale, iar deasupra lor se află cartierul general federal al Armatei Tineretului, subordonat direct Ministerului Apărării.

Vârsta de început pentru a intra în Armata Tineretului este de 11 ani. Atunci când copiii sunt acceptați în „Armata Tineretului", ei urmează cursuri care-i îndoctrinează cu ideile mărețe ale lui Putin pentru maica Rusia și cu istorii falsificate.

Dar, ceea ce este cu adevărat îngrijorător, la 20 martie, Direcția  Serviciilor de Informații din Ucraina a publicat un ordin al Kremlinului „cu privire la organizarea angajării membrilor mișcării publice militaro-patriotice Armata Tineretului în operațiunea specială pe teritoriul Ucrainei”, semnat de ministrul Apărării, Serghei Șoigu.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te