VIDEO Polonia ridică avioane după atacul rus în Ucraina. Un Typhoon a interceptat o aeronavă IL-20

DE Alex Darvari | Actualizat: 11.04.2024 - 14:13
VIDEO Polonia ridică avioane după atacul rus cu rachete Kinzhal. Un Typhoon a interceptat un IL-20 - Foto: Profimedia Images

Polonia a ridicat avioane în aer după atacurl barbar al Rusiei de noaptea trecută asupra Ucrainei. În același timp, tot în Polonia, un Typhoon al Italiei a interceptat un avion rusesc care zbura deasupra Mării baltice.

SHARE

Din cauza atacului masiv al Rusiei asupra Ucrainei, Polonia a trimis avioane militare în aer. Acest lucru a fost raportat de comandamentul operațional al Forțelor Armate poloneze pe rețeaua de socializare X.

VIDEO Polonia ridică avioane după atacul rus cu rachete Kinzhal. Un Typhoon a interceptat un IL-20â

"Vă rugăm să rețineți că avioanele poloneze și aliate operează în spațiul aerian, ceea ce se poate datora nivelului crescut de zgomot, în special în partea de sud-est a țării", se arată în postare.

Citește și: VIDEO Bombardamente rusești asupra infrastructurii critice din Kiev, Lviv, Odesa și Zaporojie

Armata poloneză a precizat că "există o activitate intensă a aviației cu rază lungă de acțiune a Federației Ruse, asociată cu lansarea de lovituri cu rachete asupra obiectelor situate pe teritoriul Ucrainei".

Forțele armate ale Poloniei au adăugat că au intensificat toate procedurile necesare pentru a asigura siguranța spațiului aerian polonez.

Citește și: SUA, pod aerian pentru armament destinat Ucrainei în Polonia. Aterizează 40 de avioane pe zi

După cum relatează Ukrainian News, în Ucraina a fost declarată o alertă aeriană de amploare în cursul nopții. În special, au fost înregistrate lansări de rachete Kinzhal. 

Pe 24 martie, forțele armate poloneze au fost nevoite să trimită avioane de luptă din cauza unei rachete rusești care a zburat în țară.

25 martie Ministrul de externe, Radoslaw Sikorski, anunță că Polonia îl va convoca pe ambasadorul rus pentru a cere explicații în legătură cu încălcarea spațiului aerian de către o rachetă rusă, scrie ukranews

Eurofighter a interceptat un avion rusesc.

O nouă acțiunr pentru avionul italian Eurofighter din cadrul Task Force Air 4th Wing, desfășurat la baza poloneză Malbork.

Activarea a fost solicitată pentru a intercepta o aeronavă neidentificată care zbura deasupra apelor internaționale ale Mării Baltice pe 8 și 9 aprilie. Ulterior, Centrul de comandă și control al operațiunilor aeriene (CAOC) al NATO, cu sediul la Uedem, Germania, a inițiat alerta.

Aeronavele Forțelor Aeriene italiene aparținând TFA - care operează în cadrul misiunii NATO de poliție aeriană consolidată - au procedat la interceptarea și identificarea aeronavei înainte de a se întoarce la baza din Malbork.

În ambele cazuri, avioanele de vânătoare au fost trimise pentru a intercepta o aeronavă Ilyushin IL- 20M (COOT-A) a Forțelor Aeriene Ruse care zbura deasupra Mării Baltice fără a răspunde la cererile de identificare.

Pentru prima dată de când Typhoon-urile italiene au fost desfășurate în Polonia, avem fotografii ale interceptărilor, în timp ce în trecut, acestea nu fuseseră publicate. Sursa AICI

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te