VIDEO Poliția ungară a arestat un grup înarmat care voia să dea o lovitură de stat contra lui Orban

DE Alex Darvari | Actualizat: 24.01.2024 - 16:08

Poliția din Ungaria a arestat un grup care voia să dea o lovitură de stat contra premierul Viktor Orban. Au fost implicați 150 de polițiști în destructurarea rețelei care funcționa de 2 ani.

SHARE

În noiembrie 2022, pe un portal de socializare a fost postat un videoclip în care membrii unei bande anunțau formarea „Ungariei scitice” și anunțau că au început să înarmeze trupele militare naționale libere.

De asemenea, aceștia au anunțat că atât foștii, cât și actualii membri ai guvernului vor fi arestați. Printre ei, cap de listă - premierul Viktor Orban. Aceștia au spus că dezarmarea poliției maghiare și transferul militarilor vor avea loc în scurt timp dacă aceștia vor opune rezistență, potrivit telex.hu

Poliția a dejucat planul

Citește și: Viktor Orban anunță un adevărat război la graniță: „Au deschis focul asupra polițiștilor noștri”

A fost deschis apoi un dosar de cercetare care viza posibilitatea unei schimbări violente a ordinii constituționale din Ungaria. Poliția maghiară a reușit să îi identifice pe membrii organizației, care au fost arestați marți în zori.

Citește și: Orban s-a închinat la Rusia și China, Ungaria devine motorul industriei chineze de mașini electrice

Deoarece nu au putut exclude faptul că membrii erau înarmați, s-a cerut ajutorul Centrului de combatere a terorismului (TEK) ca să efectueze raiduri în mai multe locații.

Raidurile s-au desfășurat simultan.

În cadrul operațiunii, care a avut loc în comitatele Veszprém, Pest, Zala, Bács-Kiskun și Budapesta, aproape 150 de polițiști au efectuat arestări și percheziții în 10 locații simultan. În total, au fost arestate 11 persoane, dintre care opt - șapte bărbați și o femeie - au fost interogate în calitate de suspecți, iar un bărbat de 53 de ani din Murakeresztúr, un bărbat de 68 de ani din Veszprém și un bărbat de 88 de ani din Vác au fost reținuți.

VIDEO Poliția ungară a arestat un grup înarmat care voia să dea o lovitură de stat contra lui Orban

Poliția a găsit în mai multe locații cartușe reale, muniție, mitraliere AK, pistoale cu gaz și arme de asalt, precum și arme acoperite cu cauciuc și arme cu aer comprimat. Toate acestea vor fi supuse unei expertize criminalistice în timpul anchetei.

Citește și: Șantajul lui Orban asupra UE se încheie rușinos. Ce votează Parlamentul EU

Printre obiectele confiscate se numără, de asemenea, diverse documente care neagă existența statului maghiar și documente referitoare la organizația cunoscută sub numele de Scythian Hungary. S-au găsit, de asemenea, documente emise de această societate către membrii săi.

Printre acestea se numără cărți de identitate, permise de înregistrare și chiar documente care dovedesc imunitatea diplomatică. De asemenea, poliția a confiscat echipamentele IT și datele electronice ale membrilor organizației pentru a obține dovezi suplimentare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te