VIDEO Momentul când Rusia lovește un turn TV de 240 metri în Harkov. 1.300.000 ucraineni, în pericol

DE Catinca Doboș | Actualizat: 23.04.2024 - 11:18
VIDEO Momentul când Rusia lovește un turn TV de 240 metri în Harkov. 1.300.000 ucraineni, în pericol. Foto: Twitter.com

VIDEO Momentul când Rusia lovește un turn TV de 240 metri în Harkov. 1.300.000 ucraineni, în pericol. Turnul a fost spulberat în două.

SHARE

Un atac cu rachete rusești, care a rupt în două un turn de televiziune de 240 de metri din Harkov, luni, face parte dintr-un efort deliberat al Moscovei de a face al doilea oraș ca mărime din Ucraina de nelocuit, a declarat Zelenski, conform Reuters.

Catargul principal al turnului de televiziune s-a rupt de la jumătate și a căzut la pământ în orașul care a fost lovit de rachete și drone timp de săptămâni întregi.

„Este intenția clară a Rusiei de a face orașul nelocuibil”

Liderul ucrainean a declarat că l-a informat pe președintele american Joe Biden despre atacul aerian care a fost efectuat cu câteva minute înainte ca aceștia să vorbească la telefon.

„Este intenția clară a Rusiei de a face orașul nelocuibil”, a spus el într-o citire a convorbirii publicată pe aplicația de mesagerie Telegram.

Citește și: VIDEO Bombardamente rusești asupra infrastructurii critice din Kiev, Lviv, Odesa și Zaporojie

Ulterior, în discursul său video nocturn, președintele a declarat că atacul a fost „o încercare evidentă de intimidare, astfel încât teroarea să fie vizibilă pentru întregul oraș și o încercare de a limita accesul Harkovului la comunicare și informații".

Orașul nord-estic Harkov, cu o populație de 1,3 milioane de locuitori, se află la doar 30 km de granița cu Rusia, ceea ce îl face o țintă ușoară pentru rachete balistice și alte arme, în condițiile în care apărarea aeriană a Ucrainei a scăzut.

Instalațiile sale energetice au fost afectate grav

Instalațiile energetice din Ucraina au fost afectate grav de când Rusia a început luna trecută să vizeze sistemul energetic cu atacuri.

„În acest moment există întreruperi ale semnalului de televiziune digitală", a declarat șeful regiunii Harkiv, Oleh Synehubov.

Nu au existat victime, deoarece lucrătorii săi s-au adăpostit, a adăugat el.
Synehubov a raportat ulterior că un atac cu rachete a declanșat un incendiu la o fermă avicolă din afara Harkovului, dar fără victime. Iar procurorii au declarat că o persoană a fost ucisă în bombardarea unui sat la sud-est de oraș.

Serviciul pentru comunicații speciale de stat a declarat că structura turnului a fost „parțial avariată" în ceea ce, potrivit procurorilor, pare să fi fost o lovitură cu o rachetă de croazieră Kh-59.

Citește și: Apelul disperat al Ucrainei, după atacurile din Harkov: „Accelerați livrearea de F-16 și Patriot”

Acesta a precizat că „temporar" nu a existat semnal de televiziune și că se lucrează la restabilirea acestuia, îndemnând locuitorii din oraș și din regiune care nu au semnal de televiziune digitală să folosească televiziunea prin cablu sau online sau radioul.

Rusia a atacat pentru prima dată turnul de televiziune din Harkov de mai multe ori la începutul lunii martie 2022, la scurt timp după ce și-a lansat invazia la scară largă. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te