VIDEO Momentul când drone ucrainene scufundă o navă militară rusă de 70.000.000$ în Marea Neagră

DE Alin Crișan | Actualizat: 14.02.2024 - 18:44
VIDEO Momentul când drone ucrainene scufundă o navă militară rusă de 70.000.000$ în Marea Neagră - Foto: Colaj

Momentul când drone ucrainene scufundă o navă militară rusă de 70.000.000$ în Marea Neagră. Acest lucru s-a întâmplat ca urmare a unei operațiuni comune a Forțelor Armate ale Ucrainei și a Serviciului de Informații al Apărării (GUR) din Ucraina.

SHARE

O mare navă de asalt amfibie rusă a fost scufundată cu ajutorul dronelor marine Magura V5, a anunțat Direcția ucraineană de informații.

"La 14 februarie, Serviciul de informații al apărării din Ucraina, în cooperare cu toate componentele Forțelor de Securitate și Apărare ale Ucrainei, a distrus o mare navă de debarcare Caesar Kunikov a Flotei Mării Negre a statului agresor Rusia.

Momentul când drone ucrainene scufundă o navă militară rusă de 70.000.000$ în Marea Neagră

Misiunea de succes a fost îndeplinită de forțele speciale ale "Grupului 13" al Serviciului de Informații al Apărării din Ucraina". Operațiunea specială a fost posibilă cu sprijinul platformei United24.

Nava inamică a fost atacată de drone de atac maritim Magura V5. S-a întâmplat în Marea Neagră, în apropiere de orașul Alupka din Crimeea.

Citește și: VIDEO Operațiune de sabotaj a SBU în Rusia. Calea ferată care leagă Rusia de China, aruncată în aer

"Ca urmare, Caesar Kunikov a suferit găuri critice în partea sa de babord și a început să se scufunde. Este simbolic faptul că ofițerul rus după care a fost botezată nava a fost ucis exact acum 81 de ani. Operațiunea de căutare și salvare a ocupanților nu a avut succes. Glorie Ucrainei!", a subliniat serviciul de informații.

Serviciul de informații al apărării din Ucraina notează că nava de război Caesar Kunikov din cadrul proiectului 775 este una dintre cele mai noi nave rusești.

Această navă poate găzdui la bord 87 de membri ai echipajului. Rusia a folosit-o deja în timpul războaielor împotriva Georgiei, Siriei și Ucrainei.

Ce s-a întâmplat înainte?

Caesar Kunikov se afla în portul Berdiansk la începutul invaziei la scară largă a Rusiei în Ucraina și a fost avariată atunci când forțele ucrainene au scufundat nava Saratov în martie 2022.

Anterior, Ministerul rus al Apărării a raportat că, în noaptea de 14 februarie, sistemele de apărare aeriană ar fi doborât 6 drone în Marea Neagră. În același timp, canalele Telegram au raportat că ceva ardea în mare în apropiere de Alupka-Katsiveli.

De asemenea, s-a raportat că două elicoptere Mi-8 se învârteau la joasă înălțime deasupra apei din zonă. Canalul de telegramă Krymskiy Viter a scris că dronele ar fi doborât o navă mare de debarcare. 

Citește și: Serviciile secrete: Rusia dublează trupele la granița cu NATO. Nu va ezita să atace Alianța

Ulterior, un elicopter de căutare și salvare Ka-27 a fost, de asemenea, reperat în zona Foros. Interlocutorii Ukrayinska Pravda din GUR au raportat că dronele Direcției principale de informații au doborât nava mare de asalt amfibiu rusă Caesar Kunikov în Marea Neagră în dimineața zilei de 14 februarie.

Ulterior, Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a confirmat informația privind distrugerea navei mari de asalt amfibiu Caesar Kunikov a Flotei rusești din Marea Neagră în Marea Neagră, potrivit pravda.com.ua.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te