VIDEO Momentul când avioane ucrainene distrug radarele rusești cu rachete SUA. Dronele, cale liberă

DE Alex Darvari | Actualizat: 06.03.2024 - 19:17
VIDEO Momentul când avioane ucrainene distrug radarele rusești cu rachete SUA. Dronele, cale liberă - Foto: Twitter

Momentul când avione ucrainene distrug radarele rusești cu rachete SUA. Dronele au cale liberă a fost postat de către forțele militare ale Ucrainei.

SHARE

Ministerul apărării din Ucraina a postat un video scurt în care apar imagini cu avioane Su-27 Flankers și MiG-29 Fulcrums ale Forțelor Aeriene Ucrainene. Ele efectuează lovituri cu AGM-88 HARM furnizate de SUA împotriva sistemelor radar ale Rusiei pe care, astfel le orbesc.

Citește și: Războiul din Ucraina a pornit la 2 aprilie 2008 la București. Secretele summit-ului NATO

VIDEO Momentul când avioane ucrainene distrug radarele rusești cu rachete SUA. Dronele, cale liberă

Urmează apoi ca dronele ucrainene să nu mai poată fi detectate și să lovească ținte din Rusia.

Su-27, în alfabetul chirilic Су-27, este un avion de superioritate aeriană sovietic construit de Suhoi. A fost conceput să concureze direct cu avioanele americane F-14 Tomcat și F-15 Eagle. Este foarte manevrabil, are rază de acțiune lungă și dispune de radar și armament aer-aer performant. Costă 30.000.000 de dolari.

Citește și: Macron cheamă NATO la luptă împotriva lui Putin. Se stabilește ce trupe și arme trimit în Ucraina

Mikoian-Gurevici MiG-29 este un avion de vânătoare cu reacție, din generația a patra, proiectat în Uniunea Sovietică pentru a îndeplini rolul unui avion de superioritate aeriană.

Racheta AGM-88 HARM este o rachetă antiradiație tactică, proiectată pentru a se concentra asupra transmisiunilor electronice provenite de la sistemele radar sol-aer. A fost dezvoltată inițial de Texas Instruments ca înlocuitor al sistemului AGM-45 Shrike și AGM-78 Standard ARM. 

Trei regiuni din Rusia au fost „asediate” miercuri de dronele ucrainene. O explozie uriașă s-a produs la o uzină de prelucrare a minereului de fier în care se afla și un depozit de carburanți și lubrifianți din regiunea Kursk, Federația. 

Canalele rusești Telegram au raportat că un aerodrom militar și un depozit de petrol au fost țintele unui alt atac cu drone. Al treilea s-a produs în Belgorod.

Și rușii au atacat, chiar convoiul cu premierul grec

Mai multe explozii s-au înregistrat miercuri la mai puţin de 200 de metri de convoiul oficial de vehicule în care se aflau preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi premierul grec Kyriakos Mitsotakis, înainte ca ei să se întâlnească în oraşul ucrainean Odesa, oraş-port la Marea Neagră, transmite agenţia EFE.

Potrivit televiziunii private greceşti SKAI, exploziile au survenit la numai aproximativ 150 de metri de convoi şi au fost provocate de un atac rusesc cu drone. Imediat după explozii, vehiculele care transportau delegaţia greacă au fost deviate de pe traseul stabilit, conform instrucţiunilor autorităţilor ucrainene, relatează acelaşi post.

Nu este clar dacă dronele au lovit o ţintă anume ori au explodat în urma doborârii lor de către antiaeriana ucraineană. Alte media din Grecia relatează despre un atac cu rachete, nu cu drone.

Potrivit corespondentului la faţa locului al televiziunii publice greceşti ERT, atacul cu rachete a survenit ulterior, în timpul reuniunii dintre Zelenski şi Mitsotakis, atunci fiind declanşate şi sirenele de raid aerian, arată Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te