VIDEO Momente tensionante: Consiliului rus de Securitate decide în privința unui atac nuclear

DE Adina Mutăr | Actualizat: 10.10.2022 - 16:54
Putin decide dacă folosește arme nucleare/foto: Profimedia Images

Vladimir Putin, roșu la față de furie, a calificat explozia podului din Crimeea drept un „atac terorist" și acuză Kievul că vrea să distrugă infrastructura critică, înainte de reuniunea Consiliului rus de Securitate pe această temă.

SHARE

Președintele rus, livid, a declarat, în cadrul unei întâlniri cu șeful Comitetului de anchetă al Federației Ruse, Alexander Bastrikin, că explozia de la podul Kerci a fost concepută „pentru a distruge infrastructura civilă de importanță critică", o acțiune ce „deschide ușa pentru o nouă escaladare” a războiului, pentru care s-a convocat Consiliul rus de Securitate.

Autoritățile ruse nu au nicio îndoială că explozia de pe podul din Crimeea a fost un „atac terorist care a avut ca scop distrugerea infrastructurii civile critice a Rusiei”, a declarat duminică președintele Vladimir Putin. El a adăugat că serviciile speciale ucrainene s-au aflat în spatele atacului.

„Nu există nicio îndoială în legătură cu acest lucru. Acesta este un act terorist care vizează distrugerea infrastructurii civile critice a Federației Ruse. A fost comandat și a fost executat de serviciile speciale din Ucraina", a declarat șeful statului în cadrul unei întâlniri cu șeful Comitetului de anchetă al Federației Ruse, Alexander Bastrikin.

Șeful Comitetului de anchetă a confirmat acest lucru, adăugând că „cetățeni din Rusia și din țări străine au ajutat serviciile speciale ucrainene în pregătirea atacului”.

„Cuvintele președintelui rus, Vladimir Putin, înseamnă că explozia de la pod, menită să distrugă infrastructura civilă crucială a Rusiei, ridică posibilitatea declanșării potențialului nuclear al Rusiei și încadrarea în sfera de aplicare a doctrinei nucleare”, Dmitri Peskov.

Citește și

VIDEO Forțele rusești au lansat 47 de rachete Kalibr din Marea Neagră. 4 rachete au căzut în Kiev

VIDEO Putin s-a înfuriat rău. Odesa, Dnipro și Lviv au fost bombardate luni dimineața de armata rusă

„Reuniunea Consiliului de Securitate este planificată pentru luni. Vă vom spune despre subiecte după discursul președintelui", a declarat Peskov.

Generalul în retragere Iuri Netkaciev, om al Kremlinului, a declarat luni că „Kievul continuă discuțiile cu Marea Britanie privind livrarea unor arme nucleare”.

„Anterior, Londra ar fi promis să furnizeze Kievului mai multe focoase nucleare tactice. Potrivit datelor mele, președintele ucrainean Zelenski a dat ordinul de a se pregăti o bombă nucleară murdară pentru un atac asupra Rusiei”, a avansat generalul rus, arătând clar intenția propagandei Kremlinului de a pregăti opinia publică pentru justificarea unui atac nuclear.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te