VIDEO Militarii taiwanezi aruncă cu pietre după dronele chinezești

DE Elena Andrei | 25.08.2022 - 19:11
Militarii taiwanezi aruncă cu pietre după dronele chinezești/foto: captură video

O dronă a apărut deasupra Batalionului de garnizoană Lieyu de pe una dintre insulele Kinmen, cunoscute și sub numele de Quemoy. Aceste insule sunt guvernate de Taiwan, dar sunt situate în largul coastei de sud-est a Chinei continentale, fiind o țintă predilectă a armatei chineze.

SHARE

Drona era dotată cu un fel de echipament de supraveghere optică, iar operatorul său era foarte interesat de instalația militară din aceste insule îndelung disputate.

Imaginile cu cele două santinele taiwaneze care aruncă cu pietre în drona „misterioasă” au început să circule în scurt timp pe rețelele de socializare chineze. Soldații din garnizoană au folosit mijloace foarte puțin sofisticate pentru a încerca fie să doboare drona, fie să o respingă.

Joi, Ministerul Apărării Naționale din Taiwan a confirmat că aceastea sunt autentice.

Există însă păreri diferite cu privire la operatorul dronei în cauză.

Citește și

VIDEO Câteva avioane A-10 „Warthog” pentru Ucraina și ar câștiga războiul cu rușii

VIDEO Ucraina anunță că centrala de la Zaporojie a fost complet deconectată de la rețeaua electrică

Citând un purtător de cuvânt neidentificat al Comandamentului de Apărare din Kinmen, Taiwan News relatează că drona era operată de civili, de aceea a și apărut pe rețelele de socializare.

Același purtător de cuvânt a adăugat că aceasta zbura deasupra apelor din largul coastei orașului Lieyu, dar nu a intrat în spațiul aerian al acestuia. Pe baza înregistrărilor video, afirmația potrivit căreia drona nu a intrat în spațiul aerian local pare, în cel mai bun caz, foarte discutabilă.

Același raport spune că drona a primit un avertisment radio și că „a dispărut rapid". Nu este clar cum anume a fost emis un avertisment radio, dar, în general, acest scenariu pare improbabil, având în vedere tipurile de drone disponibile în comerț.

În timp ce dronele mai mari pot avea la bord stații radio UHF/VHF folosite pentru a transmite și a primi comunicații vocale între controlorul dronei și controlul traficului aerian, nu este cazul dronelor mai mici, care în mod normal nu împart spațiul aerian cu alte aeronave.

Însă, potrivit lui Tingting Liu, corespondent de afaceri externe și militare pentru TVBS News, cu sediul în Taiwan, Ministerul Apărării Naționale a declarat că fotografia care a apărut pe rețele „a fost făcută cu un obiectiv lung de pe o dronă a Armatei Populare Chineze ce zbura deasupra Kinmen".

Alte drone ale armatei chineze au fost raportate în apropierea infrastructurii taiwaneze din jurul strâmtorii Taiwan în ultimele săptămâni.

Faptul că imaginile au apărut pe rețele vrea să demonstreze slaba pregătire a armatei taiwaneze care folosește pietre împotriva dronelor sofisticate.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te