VIDEO Câteva avioane A-10 „Warthog” pentru Ucraina și ar câștiga războiul cu rușii

DE Elena Andrei | 25.08.2022 - 16:23

Sprijinul occidental pentru Ucraina în aer acum ar putea oferi Kievului un avantaj decisiv în întregul război. Prin adăugarea de noi avioane, arme noi și piloți nou instruiți, Forțele Aeriene Ucrainene i-ar bate pe ruși, care se luptă să înlocuiască pierderile de avioane.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Crearea unei forțe aeriene moderne și capabile este o sarcină solicitantă chiar și pe timp de pace.

Cum războiul din Ucraina a devenit unul de artilerie, ce poate dura mulți ani cu pierderi imense, Occidentul se confruntă cu câteva alegeri cu privire la modul în care să sprijine efortul Ucrainei în războiul aerian, potrivit 19fortyfive.com.

Sprijinul ar putea include transferul de avioane suplimentare din fostele țări ale Pactului de la Varșovia, împreună cu sprijinul pentru integrarea acestor avioane în forța aeriană.

Citește și

VIDEO Cel mai letal grup de atac naval USS George H.W. Bush, spre Europa. „Vom distruge adversarii”

VIDEO Cel mai nou super-portavion al US Navy intră în „pâine” pe conceptul „Pregătiți de război”

Dar acest lucru ar permite Ucrainei doar să își continue „războiul de gheril”" aerian, atacând doar acolo unde are un avantaj semnificativ și folosindu-și celelalte capacități pentru a ataca aerodromurile rusești.

O altă opțiune ar fi ca Occidentul să transfere un număr semnificativ de avioane cu reacție care pot lupta pentru superioritate aeriană. Până la un anumit punct, orice avion de luptă vechi ar fi suficient: F-15, F-16, F/A-18, Eurofighter Typhoon, Dassault Rafale și Saab Gripen sunt toate opțiuni rezonabile pentru repopularea Forțelor Aeriene ale Ucrainei.

Oricare dintre aceste tipuri ar oferi Ucrainei o șansă de a stabili superioritatea aeriană pe câmpul de luptă. Menținerea acestei superiorități ar însemna că Ucraina ar putea să-și izoleze spațiul aerian de atacul rușilor, oferind civililor un grad mai mare de protecție. 

Dar, pentru a limita și decide soarta războiului în cele din urmă, SUA și aliații ar putea face o investiție majoră în Forțele Aeriene ale Ucrainei, transformând domeniul aerian într-un avantaj decisiv în lupta împotriva Rusiei.

Victoria Ucrainei ar fi posibilă într-un ritm alert numai cu câteva avioane de atac A-10 "Warthog". Împreună cu rachetele antiradiație care pot viza radarele rusești ar provoca daune serioase forțelor terestre rusești.

Împreună cu dronele și rachetele de tip „stand-off”, avioanele de atac ar oferi Ucrainei șansa de a începe ofensive terestre pentru eliberarea teritoriilor ocupate de ruși.

Totuși, acest lucru ar reprezenta o investiție occidentală semnificativă și ar implica riscuri de escaladare.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te