VIDEO Mercenarii Wagner au masacrat 53 de prizonieri de război de la Azovstal, în colonia Olenivka

DE Elena Andrei | 29.07.2022 - 20:04
Mercenarii Wagner au masacrat 53 de prizonieri de război de la Azovstal/foto: profimedia

Explozia din colonia penală de la Olenivka, în care se aflau eroicii apărărtori de la uzina Azovstal, capturați după căderea orașului Mariupol în luna mai, a fost planificată și executată de Federația Rusă, potrivit interceptărilor Serviciului de Securitate al Ucrainei (SSU).

SHARE

SSU a interceptat convorbiri telefonice în care ocupanții ruși confirmă că trupele rusești au fost responsabile de explozia din colonia ocupată Olenivka, care a ucis cel puțin 53 de prizonieri ucraineni.

„Serviciul de Securitate al Ucrainei a interceptat convorbiri telefonice în care ocupanții confirmă că trupele rusești sunt de vină pentru această tragedie. Astfel, nici măcar militanții așa-numitei RPD (autoproclamata Republică Populară Donețk) nu cred în minciunile propagandei rusești potrivit cărora "bombardamentele" asupra instituțiilor de corecție din Olenivka au fost executate de Ucraina”, a comunicat SSU.

Direcția de informații a Armatei ucrainene a comunicat pe Telegram că uciderea prizonierilor din Olenivka, regiunea Donețk, a fost organizată de grupul Wagner la instrucțiunile personale ale lui Evgheni Prigojin, fără coordonare cu conducerea Ministerului rus al Apărării.

O analiză preliminară a înregistrării video arată urme de explozie pe pereți, rezultate, cel mai probabil, în urma unei surse interne a exploziei.

Citește și

VIDEO Rusia îl incită pe Orban să-și „recupereze” teritoriile locuite de maghiari

VIDEO Cum arată submarinele NATO care pot distruge Rusia în 30 de secunde

„În general, există o mulțime de dovezi că Forțele Armate ale Ucrainei nu au lansat rachete și lovituri de artilerie în zona Olenivka. Prin urmare, toate declarațiile propagandei rusești despre presupusele bombardamente ale Forțelor Armate ale Ucrainei sunt minciuni și provocări absolute", a subliniat SSU.

În dimineața zilei de 29 iulie, presa rusă a raportat bombardarea coloniei din Olenivka, regiunea Donețk, unde sunt deținuți prizonieri de război ucraineni. Propagandiștii au afirmat că cel puțin 53 de prizonieri au fost uciși. Sursele Ukrainska Pravda subliniază că lovitura împotriva ucrainenilor a fost condusă de Rusia.

Unități ale Regimentului Azov au anunțat o vânătoare a tuturor celor implicați în uciderea în masă a prizonierilor de război ucraineni din Olenivka.

Statul Major General al Ucrainei raportează că Rusia a bombardat colonia penală din Olenivka, regiunea Donețk, pentru a acoperi tortura și uciderea prizonierilor de război ucraineni, precum și pentru a acuza Forțele Armate ale Ucrainei de comiterea de "crime de război".

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te