VIDEO Lupte feroce în Orlivka. Rusia o dă anexată, dar cea mai cruntă brigadă a Ucrainei e acolo

DE Adina Mutăr | Actualizat: 08.04.2024 - 17:44
upte feroce în Orlivka. Rusia o dă anexată, dar cea mai cruntă brigadă a Ucrainei e acolo - Foto: cepa.org (imagine cu caracter ilustrativ)
upte feroce în Orlivka. Rusia o dă anexată, dar cea mai cruntă brigadă a Ucrainei e acolo - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

Lupte feroce în Orlivka. Rusia o dă anexată, dar cea mai cruntă brigadă a Ucrainei e acolo. Brigada a 3-a Asalt a Ucrainei a postat o operațiune de „curățare”, lupte casă cu casă în Orlivka, sectorul Avdiivka, Donețk.

SHARE

Lupte feroce în Orlivka. Rusia o dă anexată, dar cea mai cruntă brigadă a Ucrainei e acolo. Operațiunea este executată de legionarii unității „Centuria” din Bragada a 3-a, numită și Brigada Azov, cea mai temută de ruși pentru spiritul de luptă al soldaților.

Brigada a spus că operațiunea vizează eliminarea invadatorilor  ruși, casă cu casă. Armata ucraineană a folosit arme de calibru mic și lansatoare de grenade pentru asalt.

Lupte feroce în Orlivka. Rusia o dă anexată, dar cea mai cruntă brigadă a Ucrainei e acolo

De asemenea, soldații aveau grenade termobarice cu explozie puternice capturate anterior.

Acțiunile asaltatorilor ucraineni au fost acoperite de drone, care au fost implicate și în livrarea proviziilor către așezare.

Moscova a declarat „eliberată” localitatea aflată în „Republica Populară Donețk (RPD)” în a doua jumătate a lunii martie. 

„În direcția Avdiivka, unitățile Centrului Grupurilor de Luptă au eliberat așezarea Orlivka din Republica Populară Donețk și și-au îmbunătățit pozițiile de avans”, a transmis Ministerul rus al Apărării. la 19 martie.

Citește și: VIDEO Convoi de tancuri rusești, zdrobit de luptătorii Azov. Un tanc T-72B2M, luat drept „trofeu”

Rușii ocupaseră o parte din Orlivka și încearcau să înainteze la sud de Semenivka, când a fost trimisă în zonă temuta Brigadă Azov a Ucrainei.

Dmitro Lihovi, purtătorul de cuvânt al grupului operațional-strategic Tavria, care apără această secțiune a frontului, a declarat că terenul - o cascadă de rezervoare de-a lungul liniei Berdichi-Semenivka-Orlivka - este un obstacol natural de apă, în spatele căruia Forțele Armate ucrainene pot menține apărarea. 

„Unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei din sectorul Avdiivka își continuă operațiunea de apărare”, a spus purtătorul de cuvânt.

Citește și: FOTO Nava rusă Serpukhov, înarmată cu rachete Kalibr care țintesc la 1.500 km, distrusă de drone

Brigada a 3-a este o unitate faimoasă și o țintă specială pentru ruși, atât din cauza statutului său de elită, cât și a spiritului de luptă.

Luptătorii cu experiență ai brigăzii au antrenat unități de voluntari pentru front, care s-au dovedit foarte eficiente.

Predecesorul Batalion Azov a fost printre unitățile care au apărat orașul Mariupol săptămâni întregi împotriva unei forțe rusești copleșitoare, care înconjuraseră uzina în care se aflau luptătorii ucraineni.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te