VIDEO Legiunea Libertate Rusiei recrutează voluntari ruși anti-Putin pentru a lua cu asalt Moscova

DE Adina Mutăr | 31.05.2023 - 19:47
Legiunea Libertatea Rusiei recrutează voluntari ruși anti-Putin-Foto: Libertate pentru Rusia

Legiunea Libertate Rusiei recrutează voluntari ruși anti-Putin pentru a lua cu asalt Moscova. „Avem capacități serioase.”

SHARE

Legiunea Libertate Rusiei recrutează voluntari ruși anti-Putin pentru a lua cu asalt Moscova, a declarat un luptător al unității, care are ca indicativ „Cezar” și a făcut parte din trupele care au intrat pe teritoriul Rusiei, prin Belgorod.

Legiunea are mii de voluntari dornici să se alăture și vor continua să atace granița cu Rusia până când forțele vor fi suficient de mari pentru a asalta Moscova.

Legiunea Libertate Rusiei recrutează voluntari ruși anti-Putin pentru a lua cu asalt Moscova 

„Avem capacități serioase. Avem mortiere, vehicule blindate, dispozitive de control, sisteme portabile antitanc și o unitate de drone de recunoaștere foarte eficientă”, a declarat Cezar.

Acesta a spus că Legiunea Libertatea Rusiei este de mărimea unui batalion, dar intenționează să se extindă pe măsură ce „un număr tot mai mare de voluntari ruși își dau seama că pot lupta împotriva dictatorului rus Vladimir Putin și să învingă”.

Un batalion este de obicei format din 500-1.000 de soldați.

„Vom continua să efectuăm aceste raiduri de hărțuire până în punctul în care avem propria noastră bucată de teritoriu rusesc, astfel încât fiii și fiicele rușilor adevărați, adevărați patrioți, să ni se poată alătura. Odată ce se va întâmpla asta, ne vom crește rapid forța și se va încheia cu campania de la Kremlin”.

Cezar a precizat că raidul pe teritoriul rusesc are scopul de a sprijini contraofensiva planificată a Ucrainei, acționând și ca o campanie de recrutare și încurajând rușii să-l răstoarne pe Putin înainte ca războiul să vină asupra lor.

Potrivit acestuia, rușii intră în Ucraina prin anumite state de frontieră neutre.

 

„Avem un flux constant de recruți și acesta crește. Din ce în ce mai mulți ruși înțeleg că acest război este criminal și ar trebui oprit”.

Alexei Baranovski, un purtător de cuvânt al aripii politice a Legiunii, a declarat pentru The Times că Legiunea este „o organizație neutră din punct de vedere politic, fără o poziție ideologică., singura ei sarcină fiind să răstoarne regimul lui Putin”.

Citește și: Putin se teme că va fi ucis de ucraineni. Kiev: „E adevărat, doar să fim siguri că e el”

„Nu spunem că vom ajunge mâine la Moscova. Acest lucru se va întâmpla când forțele armate ucrainene vor elibera Crimeea. Sistemul politic al lui Putin va fi paralizat de înfrângerea în Crimeea. Va trebui să dăm o lovitură devastatoare Moscovei. Pentru asta ne pregătim".

Citește și: VIDEO Contraofensiva Ucrainei, iminentă. „Este timpul să luăm înapoi ceea ce este al nostru”

La 22 mai, Corpul de Voluntari Ruși și Legiunea Libertatea Rusiei au anunțat că au trecut granița și că „eliberează” așezările din regiunea Belgorod de actualele autorități ruse.

Au început cu satele Kozinka și Gora-Podol. 

A doua zi, Ministerul rus al Apărării a anunțat că toți participanții la atac au fost uciși și că a anihilat o „operațiune teroristă” în regiune.

Legiunea Libertate Rusiei a declarat că nu a pierdut nici măcar un singur om în această operațiune de hărțuire a frontierei rusești. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te