VIDEO Israel atacă Iranul. Explozii la baza militară iraniană din Isfahan. Teheranul: „Vom răspunde”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 19.04.2024 - 08:00
Israel atacă Iranul. Explozii la baza militară iraniană din Isfahan. Teheranul: „Vom răspunde” - Foto: Profimedia images - Caracter ilustrativ

Israel atacă Iranul. Explozii la baza militară iraniană din Isfahan. Forțele israeliene au lansat un atac virulent cu rachete la adresa Iranului după atacul fără precedent de acum o săptămână. Forțele israeliene au bombardat și ținte din Irak și Siria.

SHARE

Explozii multiple au fost auzite în apropierea unei baze militare din provincia Isfahan.

Israel atacă Iranul. Explozii la baza militară iraniană din Isfahan. Teheranul: „Vom răspunde”

Agenția de știri semi-oficială iraniană FARS raportează că trei explozii au fost auzite în apropierea bazei militare unde se află avioane de luptă din provincia Isfahan.

"Apărarea este activată ca răspuns la un obiect care este probabil să fie o dronă", spun sursele FARS news.

S-a spus că radarul armatei a fost una dintre posibilele ținte, iar în această zonă au fost sparte ferestrele mai multor clădiri de birouri, relatează FARS.

Citește și: BREAKING Israelul atacă Iranul. Zborurile de pe aeroporturile din Teheran și alte două orașe, oprite

În urma unei lovituri în provincia iraniană Isfahan, presa de stat iraniană raportează că toate instalațiile din zonă sunt în siguranță, inclusiv instalațiile nucleare importante.

Iranul amenință: „Vom răspunde imediat și la nivel maxim”

Rapoartele privind explozia vin la câteva ore după ce ministrul iranian de externe Hossein Amir-Abdollahian a declarat pentru CNN că, dacă Israelul va întreprinde orice altă acțiune militară împotriva Iranului, răspunsul său va fi "imediat și la nivel maxim".

Ministrul iranian de Externe, Hossein Amir-Abdollahian, a avertizat joi Israelul împotriva oricărei acțiuni militare împotriva Iranului.

"În cazul în care regimul israelian se va lansa din nou în aventurism și va întreprinde acțiuni împotriva intereselor Iranului, următorul răspuns din partea noastră va fi imediat și la nivel maxim", a declarat Amir-Abdollahian.

Citește și: Iranul amenință Israelul: „Cea mai mică acțiune va fi întâmpinată cu un răspuns sever și extins”

Ministrul de externe a declarat că Iranul speră sincer că Israelul nu va repeta "greșeala gravă anterioară", făcând referire la aparenta lovitură israeliană asupra complexului ambasadei Iranului din Damasc, Siria.

"Răspunsul nostru va fi decisiv prin intermediul ambasadei elvețiene de la Teheran", a spus el.

"Am anunțat Casa Albă, am trimis un mesaj Casei Albe și Washington DC, administrației, în care am reiterat că, dacă regimul israelian comite din nou marea eroare, răspunsul nostru va fi decisiv, definitiv și regretabil pentru ei", a declarat Amir-Abdollahian.

Rachetele și dronele pe care Iranul le-a lansat sâmbătă împotriva Israelului au fost efectuate ca răspuns la presupusele lovituri israeliene și "au rămas în cadrul unui minim de cadre", a spus el, adăugând că intenția a fost de a lua "măsuri egale" și "de a face cunoscut că avem mijloacele de a răspunde".

El a avertizat că, dacă Israelul alege să riposteze, "următorul răspuns din partea noastră va fi imediat și la un nivel maxim".

Postul a fost actualizat cu mai multe declarații ale ministrului pentru Erin Burnett.

Iranul a reluat zborurile

Iranul a ridicat suspendările de zboruri instituite după ce au fost raportate explozii în apropierea unei baze militare din provincia Isfahan, potrivit purtătorului de cuvânt al Organizației Aviației Civile.

"Vă informăm că restricțiile operaționale impuse pe aeroporturi au fost ridicate, iar companiile aeriene au voie să efectueze zboruri programate", a declarat purtătorul de cuvânt.
Zborurile au fost reluate pe Aeroportul Mehrabad și pe Aeroportul Internațional Imam Khomeini, cele două aeroporturi principale din capitala Iranului, Teheran, după ce au fost suspendate în cursul zilei de astăzi.

Anterior, Iranul suspendase temporar toate zborurile care se îndreptau spre orașele "Teheran, Isfahan și Shiraz, aeroporturile din vest, nord-vest și sud-vest", a anunțat televiziunea de stat Mehr TV.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te